|
Mała Książka o Kupie |
| Autor |
Wiadomość |
Statystyczny
NieVeg semiwege :-(
|
Wysłany: 2009-04-02, 21:16
|
|
|
| Miałem to coś w łapie i jest to profanacja książki. |
_________________ Staram się być wegetarianinem, niestety w tym momencie nie mogę nim być |
|
|
|
 |
Margot
Veg przez duże V green reality

Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Posty: 1333 Skąd: Jasło
|
Wysłany: 2009-04-02, 21:20
|
|
|
U nas w bibliotece (pracuję w oddziale dla dzieci) jest ta książka. Po jej przeglądnięciu byłam zniesmaczona - jak dla mnie dobra dla chcących utrzymać ścisłą dietę
Jest jeszcze z tej samej serii "Mała książka o przemocy" i "Mała książka o śmierci" - to dopiero jazda....
|
_________________ www.greenway-mtbteam.pl |
|
|
|
 |
an
Wyższy Stan Ducha idealistka

Pomogła: 8 razy Wiek: 34 Posty: 773
|
Wysłany: 2009-04-02, 21:38
|
|
|
Nie ma sie co oburzac, zniesmaczac itd
Chodzi o przelamywanie pewnego rodzaju tabu które jest zwiazane z takimi malo estetycznymi dziedzinami zycia
(Mysle ze rozumiem intencje autora)
Wedlug mnie to dobry pomysl zeby czytac i rozmawiac takze na takie tematy z dziecmi.
Jesli ktos mysli ze to nie jest temat tabu dla wielu ludzi, to jest w bledzie, nieswiadomy |
_________________ Ania
http://www.youtube.com/watch?v=bJcrz8kLEcQ 11:33 - 11:45 min. sie zasmialam ;p
http://www.forumveg.pl/wi...owni-vt1926.htm
http://www.forumveg.pl/informacje-vt5505.htm#88588
2009-12-08, 14:13 Administrator vegie
| tomakin napisał/a: | | No, na vegie na bana trzeba naprawdę solidne zapracować. | zabanowana na forum vegie za przytaczanie wypowiedzi admina... |
|
|
|
 |
Hate
Veg Do Potęgi Pull The Plug

|
Wysłany: 2009-04-02, 22:52
|
|
|
| Cytat: | | Nie ma sie co oburzac, zniesmaczac itd |
"kupa losia - mozemy sobie z niej zrobic naszyjnik"
"Gdybysmy mieli ogromne lozko i rozebralibysmy sie do naga... moglibysmy zrobic przedstawienie pod tytulem "bakowe szalenstwo" (...)"
Ja mysle, ze to choroba psychiczna, a nie przelamywanie tabu. Oczywiscie, ze nalezy dziecku niektore rzeczy uswiadamiac, ale taka forma to przegiecie paly. |
_________________ Jaki miły i mądry facet
naprawdę mądry
nie z tych przemądrzałych
obieżyświat
co to z niejednego pieca chleb jadł
wyrozumiały i uprzejmy
cała anatomia jego twarzy
zdradzała lekki wysiłek
ust:
by mądrzej i grzeczniej do mnie mówić
oczu:
by uważniej i uprzejmiej mnie słuchać
taaaak...
naprawdę nie mogłem nie napluć mu w mordę. |
|
|
|
 |
Margot
Veg przez duże V green reality

Pomogła: 2 razy Wiek: 30 Posty: 1333 Skąd: Jasło
|
Wysłany: 2009-04-03, 17:55
|
|
|
| Hate napisał/a: |
Ja mysle, ze to choroba psychiczna, a nie przelamywanie tabu. Oczywiscie, ze nalezy dziecku niektore rzeczy uswiadamiac, ale taka forma to przegiecie paly. |
Dokładnie, napiszmy książkę dla najmłodszych o ślinie, sikach i wymiocinach. Jakie fajne rzeczy można z nich zrobić: np. wybudować dom, a potem podepnijmy to pod pięknie brzmiący slogan "obalanie tabu" Uświadamianie to zarąbista rzecz ale po co od razu "brać gówno do ręki"? Wnikliwe babranie się w wydzielinach tudzież fekaliach zostawiłabym specjalistom. Są przecież jakieś granice przyzwoitości (jestem optymistką) |
_________________ www.greenway-mtbteam.pl |
| Ostatnio zmieniony przez Margot 2009-04-03, 17:58, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Qsha
Pilny Veg

|
Wysłany: 2009-04-05, 14:44
|
|
|
| zajebista jest ta ksiazka:D bede ja kupowac kazdemu nowemu dziecku w rodzinie:D i sobie przy okazji tez . |
|
|
|
 |
an
Wyższy Stan Ducha idealistka

Pomogła: 8 razy Wiek: 34 Posty: 773
|
Wysłany: 2009-04-05, 17:47
|
|
|
| Hate napisał/a: | | Cytat: | | Nie ma sie co oburzac, zniesmaczac itd |
"kupa losia - mozemy sobie z niej zrobic naszyjnik"
"Gdybysmy mieli ogromne lozko i rozebralibysmy sie do naga... moglibysmy zrobic przedstawienie pod tytulem "bakowe szalenstwo" (...)"
Tego drugiego cytatu nie zauwazylam w ksiazce dlatego musze tam jeszcze raz zajrzec jak znajde chwile czasu.
Ten pierwszy cytat traktujé z przymruzeniem oka jako taki zart.
[ Dodano: 2009-04-05, 19:35 ]
Przeczytalam jeszcze raz dokladnie, i mysle ze przesadzacie
Ta ksiázka napisana jest z poczuciem humoru i zreszta jest tam fragment (zdjecie 9) o tym ze dorosli maja prolem z mówieniem publicznie wprost o kupie i bákach ... i w tym rzecz
A cytat podany przez Hate'a jest owszem najdziwniejszy (odnosnie tego rozebrania sié) ale ogólnie jest to caly czas w konwencji zartu - zabawy i chodzi o báki nasladowane ustami.
Jak wam tak zalezy to mozecie sie dalej oburzac i zawziecie upierac przy swoim
To swiadczy o tym ze autor ma racje |
_________________ Ania
http://www.youtube.com/watch?v=bJcrz8kLEcQ 11:33 - 11:45 min. sie zasmialam ;p
http://www.forumveg.pl/wi...owni-vt1926.htm
http://www.forumveg.pl/informacje-vt5505.htm#88588
2009-12-08, 14:13 Administrator vegie
| tomakin napisał/a: | | No, na vegie na bana trzeba naprawdę solidne zapracować. | zabanowana na forum vegie za przytaczanie wypowiedzi admina... |
|
|
|
 |
kociakocia
Pilny Veg

Pomogła: 1 raz Posty: 40 Skąd: wawa
|
Wysłany: 2009-04-06, 18:43
|
|
|
| Hate napisał/a: | "kupa losia - mozemy sobie z niej zrobic naszyjnik"
Ja mysle, ze to choroba psychiczna, a nie przelamywanie tabu. Oczywiscie, ze nalezy dziecku niektore rzeczy uswiadamiac, ale taka forma to przegiecie paly. | lepiej tego ująć chyba nie mozna. |
|
|
|
 |
Hate

|
Wysłany: 2009-04-06, 19:30
|
|
|
| Cytat: | | To swiadczy o tym ze autor ma racje | Nie an nie swiadczy.
Nie mam oporow zeby mowic o kupie, sikach i innych odpadach. Jesli masz zyczenie to mozemy nawet pogawedzic o wypocinach, wosku z ucha czy wyciskaniu syfow.
Ta ksiazka adresowana jest do dzieci, a z dziecmi trzeba delikatnie zeby nie zryc im psychiki. |
naprawdę mądry
obieżyświat
wyrozumiały i uprzejmy
zdradzała lekki wysiłek
ust:
oczu:
taaaak...
|
|
|
 |
kociakocia
Pilny Veg

Pomogła: 1 raz Posty: 40 Skąd: wawa
|
Wysłany: 2009-04-06, 20:12
|
|
|
otóż to, myślę, że osoba pisząca tą bzdurę nie ma dzieci i nie pomyślała nawet o dziecku mimo, że ją adresuje do dzieci, zresztą jakie są te ilustracje , jak nabazgrane kurzym pazurem, dramat. mnie nie brzydzi temat odchodów, brzydzi mnie forma i głupota |
|
|
|
 |
taffit
VegAdmin Monster

|
Wysłany: 2009-04-14, 19:47
|
|
|
To nie książeczka edukacyjna. To żart. Nie wysokiego lotu, ale żart. I nie dla dzieci, co się uczą, czym jest kupa i z trudem trafiają do nocnika.
To raczej pozycja dla dzieciaków, co już umieją czytać, w tym i dla mnie. Zapewniam, że dzieci w swojej fantazji mogłyby przewyższyć autora tej książeczki nie raz i stworzyć np. SuperGuanoMana, ciskającego superkupami w złe potwory i ratującego ludzkość przed zagładą.
Naszyjnik i wieżowiec nie jest tu niczym szczególnym, a już na pewno nie koncert z bąków.
Naszyjnik i wieżowiec powstały ze zwykłego skojarzenia. Bobki przypominają koraliki, więc idą na naszyjnik, w Afryce budowano z guana chaty - powstaje z guana wieżowiec.
Dziecku, które dopiero się uczy podstaw swego ciała, nikt nie będzie opowiadał o kupie wilka czy domach z gówna. Ale już dzieci, które umieją się śmiać z bąków i beków, takimi historiami będą zachwycone.
Zresztą przypomnijmy sobie oręż jakim był łajnobomby w walce ze złem w świecie HP |
_________________ Miło Cię widzieć, Gość! |
|
|
|
 |
vanityy
Veg przez duże V

Pomogła: 1 raz Posty: 1086 Skąd: Toruń/Gdańsk
|
Wysłany: 2009-04-14, 19:56
|
|
|
| Hate napisał/a: | | z dziecmi trzeba delikatnie zeby nie zryc im psychiki. |
nie jestem pewna o jakie zrycie ci chodzi, ale
to dorosli mają ze wszystkim problem, przeciez jak dzieciak jest maly to nie ma oporów zeby bawić sie tym co ląduje w nocniku, kupa mu nie smierdzi itp, dopiero dorosli wrzeszczą "fuuuj zostaw to" "ale brzydko pachnie" jakie socjologiczne zagrywki. |
_________________ - Tatooo. a gdzie sa ludzie? - pyta mały yeti
- Ludzie się skończyły - jedz dżem.
Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie a państwu będzie miło
 |
|
|
|
 |
Hate

|
Wysłany: 2009-04-15, 01:19
|
|
|
Racja vanityy. A wiesz, ze.... dzieci nie maja oporow przy udawaniu batmana i skakaniu z 10 pietra?
Nie maja tez oporow przy waleniu innego dziecka mlotkiem w glowe. Dopiero dorosli maja z tym problem i mowia im, ze to zle. Mozemy tylko zgadywac dlaczego.
Jakie socjologiczne zagrywki... |
naprawdę mądry
obieżyświat
wyrozumiały i uprzejmy
zdradzała lekki wysiłek
ust:
oczu:
taaaak...
|
|
|
 |
mia
Veg nad Vegami Gallus domesticus

|
Wysłany: 2009-04-15, 23:26
|
|
|
słuszność większości z powyższych wypowiedzi jest niepodważalna
i w zasadzie wszystko zostało już powiedziane, więc nie będę tutaj polimeryzować.
chciałabym jednak podkreślić jedną rzecz,
mianowicie: bąk = powietrze + zapach kupy.
miejcie to na uwadze kochani. |
_________________ – Powiedz, Puchatku – rzekł wreszcie Prosiaczek – co ty mówisz,
jak się budzisz z samego rana?
– Mówię: „Co też dziś będzie na śniadanie?” – odpowiedział Puchatek.
– A co ty mówisz, Prosiaczku?
– Ja mówię: „Ciekaw jestem, co się dzisiaj wydarzy ciekawego”.
Puchatek skinął łebkiem w zamyśleniu.
– To na jedno wychodzi – powiedział.
 |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Posty: 2423 Skąd: z Polski...
|
Wysłany: 2009-04-15, 23:29
|
|
|
taak, rozwzania o kupie mozna snuc bez konca... |
_________________ Time not important.
Only life important. |
|
|
|
 |