Veg - Wegetarianizm / Weganizm Strona Główna Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat[ 0 ]  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pasta do zębów
Autor Wiadomość
Alispo 
Veg Do Potęgi
vegan vet :)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2006-06-05, 20:09   

ja juz zwatpilam,wszedzie tylko ziajka dla dzieci,zamowilam przez net,wystarczy pogooglac i od razu sie pare sklepow netowych znajdzie.

simrog 
Mały Veg

Wysłany: 2006-06-06, 17:55   

Pasta do zębów cytrynowa Wala Vita ( dr hauschka):
Aqua, Calcium Carbonate, Sorbitol, Glycerin, Maris Sal, Hydrated Silica, Xanthan Gum, Chondrus Crispus, Hamamelis Virginiana, Parfum, Citrus Limonum, Citrus Grandis, Solum Diatomeae, Kaolin, Pistacia Lentiscus, Sphagnum Ssp. Xanthophyll, Citral*, Citronellol*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*.
*składnik naturalnego olejku eterycznego
Pasta do zębów miętowa
Aqua, Sorbitol, Kaolin, Glycerin, Sodium Silicate, Solum Diatomeae/Silica, Citric Acid, Chondrus Crispus, Parfum, Mentha Piperita, Melia Azadirachta, Aesculus Hippocastanum, Pistacia Lentiscus, Propolis Cera, Alcohol, Eugenol*, Linalool*, Limonene*, Cinnamal*, CI 75810, CI 77891.
*składnik naturalnego olejku eterycznego

wegańskie?

można kupić w poznaniu w aptece studenckiej ul. Piątkowska chyba 94 przy Akademikach jak nie mają to sprowadzą

Alispo 
Veg Do Potęgi

Wysłany: 2006-06-06, 21:03   

druga ma propolis,reszta skladow ok prawdopodobnie(zakladam ze gliceryna np.jest ok,ale u tej firmy na pewno)

katrinko 
Wyższy Stan Ducha
jamioł

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2006-08-23, 14:46   

Wspomniano o tym na innym forum i z ciekawości zajrzalam na stronę firmy Lakshmi,www.lakshmi.pl , a dokładniej do cennika. Oprócz kremów, toników itp o których można poczytać na stronie, Lakshmi oferuje też pastę do zebów, antyperspirant, mydla, coś do golenia i po goleniu,szampony, a także kosmetyki kolorowe ( i wiele innych rzeczy, nie wspoinając o ayurwedycznym oczyszczaczu do języka). Ceny niestety dla mnie są zaporowe.

Srebrna 
Pilny Veg
Wege-sekta! Zło!

Wysłany: 2006-10-14, 09:20   

Jeśli ktoś, mieszkający we Wrocławiu lub okolicach, zainteresowany jest pastą do zębów Ziaji, to znalazłam ją w hipermarkecie Auchan. Po 2,88 zł zdaje się.

Alispo 
Veg Do Potęgi

Wysłany: 2007-04-29, 14:39   

W Oriflame pojawily sie pasty-"zwykla"i wybielajaca,obie z dodatkiem alg.sa z fluorem.Cena 7,90,za tyle samo jest szczoteczka,fajna,z tym czyms do jezyka ;) i wreszcie jakas szczoteczka bez loga mega-testerow;)Wyprobowane,zadowolona jestem,czekam jeszcze na ta wybielajaca.Mam jeszcze kilka sztuk Ziai bez fluoru,od jakiegos czasu uzywalam tylko tego,noi jeszcze Argiletz ale juz pokonczyly mi sie.
A poza pastami/szczotkami znacie cos przyjaznego do zabkow?Typu nitki,plyn do plukania?cokolwiek ;)

Vegan For Life 
Veg nad Vegami

Wysłany: 2007-04-29, 15:01   

wlasnie wlasnie jakis ok plun do plukania by sie przydal ;)

Alispo 
Veg Do Potęgi

Wysłany: 2007-04-29, 17:00   

Znalazlam na Greenplanet.

Vegan For Life 
Veg nad Vegami

Wysłany: 2007-04-29, 18:37   

zaraz oblukam :-)

Vegan For Life 
Veg nad Vegami

Wysłany: 2007-05-01, 13:40   

wczoraj w kraku dorwalam ziajke w drogeri w galeri krakowskiej . Nie wiem czy w Krk jest z nią problem . Ja przynajmniej musze sie zaopatrywac w pasty w wiekszych miastach ;)

en 
Veg Niebanalny

Wysłany: 2007-05-01, 23:45   

a ja próbuje dorwać Ziaje w Wawie, ale na razie nic z tego :( Byłam już w paru miejscach i nie ma. Wie ktoś, gdzie je można znaleźć?

Asiu 
Wyższy Stan Ducha

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-05-02, 08:39   

Też szukałam w W-wie. I też nic z tego. Zamówiłam z internetu: http://www.drogerianet.pl...n,1456,108.html
Polecam ten sklep, bo pasta przyjechała naprawdę ekspresowo.

katrinko 
Wyższy Stan Ducha
jamioł

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2007-05-02, 09:13   

Żeby kupić pastę Ziai, idę do apteki z miłą obsługą, i proszę o sprowadzenie z hurtowni. Jeśli tylko jest w hurtowni, na drugi dzień można już kupić. Myslę że w Warszawie też nie powinno być z tym problemu :)

en 
Veg Niebanalny

Wysłany: 2007-05-02, 10:04   

Ja tak zrobiłam, tylko nie z apteką a sklepem zielarskim, i nic z tego :-?

muz 
Veg Niebanalny

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-05-03, 11:51   

Vegan For Life napisał/a:
wczoraj w kraku dorwalam ziajke w drogeri w galeri krakowskiej . Nie wiem czy w Krk jest z nią problem . Ja przynajmniej musze sie zaopatrywac w pasty w wiekszych miastach

poprosze o dokladny namiar, bo w krakowie jest rzeczywiscie z nia problem, dawniej zaopatrywalam sie w nia w malym sklepiku obok mojego bloku, ale teraz sie przeprowadzilam i ne bardzo mi sie chce jezdzic na drugi koniec miasta. w rossmanach i wiekszych sklepach z kosmetykami ne moge nigdzie ziaji dorwac, wiec ladnie prosze o podanie nazwy sklepu.

Odpowiedz do tematu