Przesunięty przez: taffit 2010-07-13, 11:27 |
różne jedzenie poszukiwane |
| Autor |
Wiadomość |
vanityy
Veg przez duże V

Pomogła: 1 raz Posty: 1048 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2009-10-10, 17:25 różne jedzenie poszukiwane
|
|
|
No więc, temat ten zakladam w celu uproszczeniu zycia weganskim jednostkom, co by inne weganskie jednstki pomagaly sobie w zyciu naszym pieknie weganskim
No wiec moi drodzy i drogie moje tez, tu bedziemy zadawac sobie pytania odnośnie jedzeniowych spraw, w sensie, że kupowanie jedzenia, ktore poszukiwane jest i pożądane równie mocno o wegan składzie.
Czy może ktoś wie i sie podzielić może wiedzą, na temat chrzanu ?? Czy w ogole jakiś jest dostępny na sklepowych półkach bez mleka i innych serwatek?
Ku chwale ojczyzny!
czuwaj obywatelu
|
_________________ - Tatooo. a gdzie sa ludzie? - pyta mały yeti
- Ludzie się skończyły - jedz dżem.
Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie a państwu będzie miło
 |
|
|
|
 |
vanityy
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2009-10-11, 10:08
|
|
|
nikt nie zna weganskiego chrzanu ? <zaryczy sie na śmierć> |
Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie a państwu będzie miło
 |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Posty: 2413 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 2009-10-23, 17:36
|
|
|
Czekaj czekaj Dziewczyno- ja wiem!
Mam chyba nawet w lodowce jeszcze- jak wroce to powiem jakiej firmy! |
_________________ Time not important.
Only life important. |
|
|
|
 |
vanityy
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2009-10-23, 17:43
|
|
|
| God bless America &JaGniecha !! |
 |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Posty: 2413 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 2009-10-24, 00:51
|
|
|
Ha!:) no nie wiem czy takam blogoslawiona ( choc 'czysta i niewinna' zawsze!;)
... chrzan nie przezyl przeprowadzki jednak...
Jedyny jaki mam obecnie w lodowce to wasabi (pasta z chrzanu japonskiego- firmy Blue Dragon- w Polsce zakupiony) ale pamietam, ze mialam jakis- tez polski i weganski...
A dzisiaj w sklepie widzialam chrzan firmy Rolnik- ale on ma znowu w skladzie ocet, 'w ktory mozna wierzyc lub nie'... |
_________________ Time not important.
Only life important. |
|
|
|
 |
Likwidator
Pilny Veg

|
Wysłany: 2010-06-22, 03:07
|
|
|
| Tak se myślałem ostatnio że skoro istnieje czekolada bezmleczna i jest łatwoosiągalna (o czym do niedawna nie miałem pojęcia) to jest też takowe smarowidło do kanapek, jest? |
|
|
|
 |
spaceage
Natchniony Veg

Pomogła: 1 raz Wiek: 27 Posty: 127 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-06-24, 18:47
|
|
|
| Likwidator napisał/a: | | Tak se myślałem ostatnio że skoro istnieje czekolada bezmleczna i jest łatwoosiągalna (o czym do niedawna nie miałem pojęcia) to jest też takowe smarowidło do kanapek, jest? |
Likwidator:Są - niestety te 100% wegan są dosyć drogie (np Carobella czy smarowidło Valsoi) - istnieje - podobno - takowe marki własnej Tesco ale gdzieś widziałam tutaj na forum że jednak coś z nim jest nie tak - ale polecam własną produkcję (są różne przepisy w necie np na pastę czekoladową na bazie ciecierzcy, nutellę ze śliwkami czy już takie coś na maxa nutello podobnego np tutaj ) |
|
|
|
 |
Likwidator
Pilny Veg

|
Wysłany: 2010-06-25, 20:57
|
|
|
| spaceage napisał/a: | | Likwidator napisał/a: | | Tak se myślałem ostatnio że skoro istnieje czekolada bezmleczna i jest łatwoosiągalna (o czym do niedawna nie miałem pojęcia) to jest też takowe smarowidło do kanapek, jest? |
Likwidator:Są - niestety te 100% wegan są dosyć drogie (np Carobella czy smarowidło Valsoi) - istnieje - podobno - takowe marki własnej Tesco ale gdzieś widziałam tutaj na forum że jednak coś z nim jest nie tak - ale polecam własną produkcję (są różne przepisy w necie np na pastę czekoladową na bazie ciecierzcy, nutellę ze śliwkami czy już takie coś na maxa nutello podobnego np tutaj ) |
O, ciekawa stronka, dzięki |
|
|
|
 |
denat
Veg Niebanalny

|
Wysłany: 2010-06-26, 23:43
|
|
|
| vanityy napisał/a: | nikt nie zna weganskiego chrzanu ? <zaryczy sie na śmierć> |
a przecież samemu można zrobic
moja babcia zawsze robiła na wielkanoc |
_________________ czy mógłbyś spojrzeć zwierzęciu w oczy
i powiedzieć mu "mój apetyt jest ważniejszy niż twoje cierpienie?". |
|
|
|
 |
vanityy
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2010-06-28, 12:15
|
|
|
denat, no bo babcie to złoto moja robi keczup Jednak ja chyba wole iść do sklepu i kupić. |
 |
|
|
|
 |
|
|