|
Czy chcemy 1 partnera zyciowego, partnera na wylacznosc ???? |
| Czy bylbys w stanie byc w stalym zwiazku jednoczesnie dopuszczajac bliskie relacje (seksualne) z inna osoba, takze ze strony partnera ? |
| tak, za obopólna zgoda |
|
14% |
[ 11 ] |
| tak, nawet jesli partner tego nie toleruje |
|
3% |
[ 3 ] |
| nie, nie chce |
|
82% |
[ 64 ] |
|
| Głosowań: 78 |
| Wszystkich Głosów: 78 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Kitten
Łamacz Klawiatur Kot Da Vinci

Pomogła: 2 razy Wiek: 25 Posty: 263
|
Wysłany: 2009-04-19, 10:25
|
|
|
W ramach rozważań o poligamii, wierności i innych takich, polecam obejrzenie filmu 'Vicky, Christina, Barcelona'. Nie daje on - oczywiście - żadnych odpowiedzi, ale fajnie pobudza do refleksji |
|
|
|
 |
ira.s
NieVeg minarchista
|
Wysłany: 2009-04-23, 19:38
|
|
|
| Oooj... w relacjach damsko-męskich jestem konserwatywnym tradycjonalistą aż do bólu i zwyczajnie nie wyobrażam sobie istnienia w tzw. luźnych związkach, gdzie na prawdziwą miłość monogamiczną (wg mnie uczuć małżeńskich nie można rozmieniać na drobne, gdyż tracą one wówczas swoją prawidłową intensywność, co jest tylko ze szkodą dla stabilizacji emocjonalnej całej rodziny) nie ma nawet miejsca (eksperymentalny charakter związków partnerskich bokiem wychodzi nawet nastolatkom, a co tu dopiero mówić o bardziej dojrzałych ludziach, szukających nade wszystko w życiu już czegoś znacznie głębszego i wartościowszego od przelotnych flirtów). |
_________________ "Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe!" |
| Ostatnio zmieniony przez ira.s 2009-04-23, 19:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

Pomogła: 3 razy Wiek: 28 Posty: 3122 Skąd: Sz-n
|
Wysłany: 2009-04-24, 11:10
|
|
|
| ira.s napisał/a: | | prawdziwą miłość monogamiczną (wg mnie uczuć małżeńskich nie można rozmieniać na drobne |
monogamia nie jest równoznaczna z wstąpieniem w związek małżeński.. |
_________________ TESTUJĘ PRODUKTY ALPRO-SOYA
Alternatywa – cudna sprawa- można zaprzeczyć wszystkiemu; bierzesz zwykła, nudną rzecz, jak medycynę, naukę, czy edukację i tworzysz alternatywę, gdzie wszystko jest odwrotnie; normalna medycyna opiera się na badaniach, alternatywna na zgadywankach, przeczuciach i wewnętrznym głosie. To takie duchowe... |
|
|
|
 |
ira.s
NieVeg minarchista
|
Wysłany: 2009-04-24, 11:53
|
|
|
| sylwia napisał/a: |
monogamia nie jest równoznaczna z wstąpieniem w związek małżeński.. |
Wszystko zależy od tego jak rozumiesz pojęcie "związku małżeńskiego", bowiem dla mnie nie musi być on wcale zawierany drogą instytucjonalną (kościelną/religijną, czy też cywilno-laicką) i wówczas o jego nierozerwalności nie decyduje żaden urząd, lecz wyłącznie same silne więzi międzypartnerskie (a te w moim odczuciu są najtrwalsze właśnie wśród par preferujących monogamiczny model rodziny) |
_________________ "Nie czyń drugiemu, co Tobie niemiłe!" |
| Ostatnio zmieniony przez ira.s 2009-04-24, 11:57, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
aśkaeddie
Łamacz Klawiatur Weganka

|
Wysłany: 2010-03-30, 19:48
|
|
|
Ja zdecydowanie zaliczam sie do osób kochających wolne związki Nie wyobrażam sobie stałego związku z jedną osobą dłużej niż max pół roku Ale każdy jest inny i dla każdego jest dobre co innego
Kocham wolność, bycie w związkach jest nudne. A nawet jak już jest się w tym kilkumiesięcznym to najlepiej aby był luźny jak najbardziej
Chociaż hmm no pewien wyjątek bym zrobiła Ale se pomarzyć można
Nie każdy szuka stabilności itd. Najbardziej mnie wkurza jak inni twierdzą że wiedzę lepiej za mnie albo ich 100% przekonanie że mi sie odmieni. Bo kurcze nie wszyscy chca mieć rodzinę itd. A wiele osón nie jest tego w stanie zrozumieć i to jest denerwujące. |
_________________ "When a man wants to murder a tiger, he calls it sport; when the tiger wants to murder him, he calls it ferocity."Shaw
"It is just like man's vanity and impertinence to call an animal dumb because it is dumb to his dull perceptions."Twain
 |
|
|
|
 |
Shakefork
Veg nad Vegami dożywotni banan

|
Wysłany: 2010-03-30, 22:32
|
|
|
| aśkaeddie napisał/a: | Ja zdecydowanie zaliczam sie do osób kochających wolne związki Nie wyobrażam sobie stałego związku z jedną osobą dłużej niż max pół roku Ale każdy jest inny i dla każdego jest dobre co innego
Kocham wolność, bycie w związkach jest nudne. A nawet jak już jest się w tym kilkumiesięcznym to najlepiej aby był luźny jak najbardziej
Chociaż hmm no pewien wyjątek bym zrobiła Ale se pomarzyć można
Nie każdy szuka stabilności itd. Najbardziej mnie wkurza jak inni twierdzą że wiedzę lepiej za mnie albo ich 100% przekonanie że mi sie odmieni. Bo kurcze nie wszyscy chca mieć rodzinę itd. A wiele osón nie jest tego w stanie zrozumieć i to jest denerwujące. | Gdybyś nie była z Warszawy, bym Cię polubił :P |
|
|
|
 |
Puenta
Veg Dojrzały całym sercem

|
Wysłany: 2010-03-30, 22:35
|
|
|
Ja żyję w związku stałym, ale nie raz i nie dwa zarzucałam temat, że w sumie jakieś poflirtowanie na boku, czy buzi buzi za obopólną zgodą byłoby ok, ale mojemu to nie odpowiada...powiem że po 7 latach związku myśli się o takich rzeczach...przynajmniej ja myślę, nie wyobrażam sobie całego życia z jednym facetem , mimo , o ironio, że na razie taki właśnie model praktykuje. jestem też przeciwko małżeństwu i dzieci mieć nie chce, a on na jedno i drugie chętny. no cóż zobaczymy, życie zweryfikuje poglądy....jednak co do związków wolnych to zawsze istnieje to ryzyko, że ta jednorazowa przygoda wcale nie będzie jednorazowa i nawiąże się więź....heh, związek to ogólnie złożona kwestia jest |
|
|
|
 |
Shakefork

|
Wysłany: 2010-03-30, 22:56
|
|
|
| Puenta napisał/a: | Ja żyję w związku stałym, ale nie raz i nie dwa zarzucałam temat, że w sumie jakieś poflirtowanie na boku, czy buzi buzi za obopólną zgodą byłoby ok, ale mojemu to nie odpowiada...powiem że po 7 latach związku myśli się o takich rzeczach...przynajmniej ja myślę, nie wyobrażam sobie całego życia z jednym facetem , mimo , o ironio, że na razie taki właśnie model praktykuje. jestem też przeciwko małżeństwu i dzieci mieć nie chce, a on na jedno i drugie chętny. no cóż zobaczymy, życie zweryfikuje poglądy....jednak co do związków wolnych to zawsze istnieje to ryzyko, że ta jednorazowa przygoda wcale nie będzie jednorazowa i nawiąże się więź....heh, związek to ogólnie złożona kwestia jest | Od 14 roku życia? :o Nie wiem, czy zazdrościć czy współczuć :P Przegapiłaś lata, gdy cały świat dookoła knuje intrygi damsko męskie :P |
|
|
|
 |
aśkaeddie
Łamacz Klawiatur Weganka

|
Wysłany: 2010-03-31, 10:30
|
|
|
7 lat? Niezły staż
Shakefork ona jeszcze młoda jest, więc w sumie ma jeszcze czas sie wyszaleć Ale to już ostatni w sumie gwizdek bo po studiach całkiem inne życie sie zaczyna
Z facetem który myśli kiedyś tam o założeniu rodziny to bym pewnie 3miesięcy nie wytrzymała |
_________________ "When a man wants to murder a tiger, he calls it sport; when the tiger wants to murder him, he calls it ferocity."Shaw
"It is just like man's vanity and impertinence to call an animal dumb because it is dumb to his dull perceptions."Twain
 |
|
|
|
 |
reptilia
Veg Niebanalny vege świeżak

|
Wysłany: 2010-03-31, 11:50
|
|
|
| Shakefork napisał/a: | | Od 14 roku życia? :o Nie wiem, czy zazdrościć czy współczuć :P Przegapiłaś lata, gdy cały świat dookoła knuje intrygi damsko męskie :P | Właśnie, to przerażające w gruncie rzeczy. A poza tym jestem w szoku, że to trwa 7 lat, a poglądy na model rodziny macie totalnie skrajne. No i sama trochę przeciwko sobie jesteś [praktykujesz związek z jednym facetem od 7 lat, ale nie wyobrażasz sobie monogamicznego związku na całe życie]. |
|
|
|
 |
Shakefork

|
Wysłany: 2010-03-31, 21:13
|
|
|
| aśkaeddie napisał/a: | Shakefork ona jeszcze młoda jest, więc w sumie ma jeszcze czas sie wyszaleć Ale to już ostatni w sumie gwizdek bo po studiach całkiem inne życie sie zaczyna | Ej, więc ja też jeszcze młody jestem! Ale tak zabiegany, eh :P Nie wiem, jakbym się miał wyrabiać czasowo, gdybym miał jeszcze czas dziewczynie poświęcać : P |
|
|
|
 |
caffeine
Mały Veg Mała Paskuda

|
Wysłany: 2010-03-31, 23:04
|
|
|
ooo widzę że płeć męska preferuje wolne związki to wiele wyjaśnia w kwestii moich trudności ze znalezieniem partnera
jestem zdania, że jeżeli związek to związek gdybym pokochała jakiegoś mężczyznę a on mnie, to byłby MÓÓÓÓÓJ niczym "maj priszys" Smigola i wtedy jakiekolwiek kontakty fizyczne z innymi paniami [panami wolałabym również nie... ] |
|
|
|
 |
Shakefork

|
Wysłany: 2010-03-31, 23:15
|
|
|
| caffeine napisał/a: | niczym "maj priszys" Smigola i wtedy jakiekolwiek kontakty fizyczne z innymi paniami [panami wolałabym również nie... ] | Ale wybaczyłabyś puszczenie się hobbitami i planowanie zagłady świata? |
|
|
|
 |
caffeine
Mały Veg Mała Paskuda

|
Wysłany: 2010-03-31, 23:25
|
|
|
o ile da się "puścić się hobbitami" to być może ;P
a zagładę świata owszem, 3/4 tego świata nadaje się do utylizacji |
|
|
|
 |
aśkaeddie
Łamacz Klawiatur Weganka

|
Wysłany: 2010-04-01, 12:19
|
|
|
| Shakefork napisał/a: | | aśkaeddie napisał/a: | Shakefork ona jeszcze młoda jest, więc w sumie ma jeszcze czas sie wyszaleć Ale to już ostatni w sumie gwizdek bo po studiach całkiem inne życie sie zaczyna | Ej, więc ja też jeszcze młody jestem! Ale tak zabiegany, eh :P Nie wiem, jakbym się miał wyrabiać czasowo, gdybym miał jeszcze czas dziewczynie poświęcać : P |
LOL Nawet nie spojrzałam ile Ty masz lat Hehe no ale 21 to zajebisty wiek Trzeba korzystać póki można, zresztą w każdym wieku (według mnie lol ) powinno się robić wszystko na maxa
Chociaż ostatnio wdrażam to tak naprawdę w życie na ile mi czas itd. pozwala
| caffeine napisał/a: | ooo widzę że płeć męska preferuje wolne związki to wiele wyjaśnia w kwestii moich trudności ze znalezieniem partnera |
Bez picu ja jestem płeć żeńska Także proszę mnie nie pomijać w grupie preferujących wolność
A tak w ogóle miałam ostatnio na zajęciach "ciekawą" rozmowę z koleżanką i kolegą i heh... w kręgu ludzi w którym sie obracam tylko ja mam podejście że stałe związki odpadają Mam nieodparte wrażenia że coraz bardziej postrzegają mnie jako dziwadło numer jeden |
 |
| Ostatnio zmieniony przez aśkaeddie 2010-04-01, 12:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|