Przesunięty przez: taffit 2009-09-07, 15:13 |
Wegetariańskie, wegańskie i AR-owe fotki |
| Autor |
Wiadomość |
an
Wyższy Stan Ducha idealistka

Pomogła: 7 razy Wiek: 34 Posty: 635
|
Wysłany: 2008-07-23, 10:20
|
|
|
| usa czy anglia to dla nas Polaków kraje na naprawde odleglym poziomie przemian spolecznych - obyczajowych i dlatego tak nas to delikatnie ujmujác dziwi ze ktos taki mówi o wege w taki sposób |
_________________ Ania
http://www.forumveg.pl/informacje-vt5505.htm#88588
2009-12-08, 14:13 Administrator vegie
| tomakin napisał/a: | | No, na vegie na bana trzeba naprawdę solidne zapracować. | zabanowana na forum vegie za cytowanie wypowiedzi admina... |
|
|
|
 |
piotrek
Ostoja Wiedzy going RAW

|
Wysłany: 2008-07-23, 13:54
|
|
|
| Zencognito napisał/a: | | dajecie przykład niskiej kultury osobistej oraz prostackiego humoru wedle którego przeklinanie jest śmieszne | no tak myslalem ze jestem prostakiem. dzieki za uswiadomienie strozu moralnosci. oczywiscie za kazdym razem kiedy uslysze slowo dziwka pekam ze smiechu bo mnie to przeciez smieszy wiesz cos jeszcze na moj temat czego ja nie wiem?
| Cytat: | Z powodu:
- szkaradnych tatuaży;
- fryzury w stylu "nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać";
- okropnego, mocnego makijażu;
- twarzy oszpeconej kolczykami;
- stroju o którym nie potrafię powiedzieć, czy jest bardziej idiotyczny, czy niesmaczny. | wielki esteta z ciebie jest. ale co dla ciebie nie jest piekne, dla kogos innego moze jest. wiec nie wypowiadaj sie prosze w ten sposob. |
_________________ "Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś,
kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest."
 |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

Pomogła: 3 razy Wiek: 28 Posty: 3122 Skąd: Sz-n
|
Wysłany: 2008-07-23, 14:07
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | | sorry ale jak wyzywam sie z kolezanka od dziwek i alfonsow i mamy z tego niezla polewke to co niby ja mysle ze ona jest dziwka??? i co pewnie wezmiecie nas za prymitywy skoro tak sie do siebie odzywamy? |
ale jacy "Wy"? powiem tak: ja tez mam takich znajomych, ktorzy tak sie do siebe odzywaja i przyznam, ze mnie to okrutnie razi. nie bede nikogo pouczac, jak ma sie do siebie zwracac, ale ja osobiscie nigdy nie zwrocilabym sie tak do osoby ktora szanuje i absolutnie nie pozwalam zwracac sie tak komus do mnie, nawet w zartach. kwestia podejscia. |
_________________ TESTUJĘ PRODUKTY ALPRO-SOYA
Alternatywa – cudna sprawa- można zaprzeczyć wszystkiemu; bierzesz zwykła, nudną rzecz, jak medycynę, naukę, czy edukację i tworzysz alternatywę, gdzie wszystko jest odwrotnie; normalna medycyna opiera się na badaniach, alternatywna na zgadywankach, przeczuciach i wewnętrznym głosie. To takie duchowe... |
|
|
|
 |
piotrek
Ostoja Wiedzy going RAW

|
Wysłany: 2008-07-23, 14:48
|
|
|
| sylwia napisał/a: | ale jacy "Wy"? | no ogolnie tak mi sie napisalo
no ale chyba nie myslicie (- tu tez ogolnie ) ze to u mnie norma? przeciez nie zwracamy sie tak zawsze do siebie ale czasami mamy takie naloty. wiadomo ze do obcej osoby nigdy bym sie tak nie zwrocil. albo niech ktos inny by sprobowal sie tak odezwac do mojej kolezanki
| sylwia napisał/a: | | ja tez mam takich znajomych, ktorzy tak sie do siebe odzywaja i przyznam, ze mnie to okrutnie razi. | ale razi cie samo slowo bo nie wydaje mi sie ze twoi znajomi maja siebie na wzajem za dziwki czy cos w tym stylu. wiadomo pewien umiar trzeba zachowac. ja sie tak nie "wyzywam" w obcym towarzystwie albo gdzies publicznie bo jak wiadomo jest wielu ludzi co tego nie zrozumie.
dla mnie wszystko to miesci sie w ramach zartu, nie ujmuje nikomu i nie ma zamiaru nikogo obrazic. odnoszac sie negatywnie do takich zachowan tylko ze wzgledu na same slowo, nie zwracajac uwagi na sens jaki ono ma w danej sytuacji, jest troche przesadne.
a jeszcze sie tak zapytam czy zdarza sie wam uzyc slowa ku##a? jesli tak to zastanowcie sie co takie slowo znaczy. dla ulatwienia link
pamietajcie ze za kazdym razem kiedy uzyjecie tego slowa obrazacie kobiety. i moze mi powiecie, ze nie zdarza sie wam uzyc tego slowa? oczywiscie uzywacie ale w zaleznosci od sytuacji oznacza to cos innego. tak samo z zartobliwymi wyzwiskami.
ja tak to wszystko widze. jesli kogos urazilem tym filmem to przepraszam. |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

|
Wysłany: 2008-07-23, 15:17
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | | oczywiscie uzywacie ale w zaleznosci od sytuacji oznacza to cos innego. |
sorry, ale dla mnie dośc pokrętną filozofią jest, że kiedy mówię do kobiety "Ty suko" tak naprawdę myślę "droga przyjaciółko".
Jeżeli mówię "kurwa" bo mi ktoś zajechał drogę, to nie ma to nic wspólnego z wyzywaniem nikogo, odzywam się bezosobowo. a w twarz"Suko/zdziro"? Jak dla mnie, różnica kolosalna.
Komuś to pasuje - spoko, jak woli. Ale powiem Ci szczerze, Piotrek, że dla mnie facet mówiący do kobiety "suko", nawet żartem, zawsze był skreślony jako potencjalny partner. Po prostu dla mnie konotacje związane z tym wyrazem są zbyt sine. |
Alternatywa – cudna sprawa- można zaprzeczyć wszystkiemu; bierzesz zwykła, nudną rzecz, jak medycynę, naukę, czy edukację i tworzysz alternatywę, gdzie wszystko jest odwrotnie; normalna medycyna opiera się na badaniach, alternatywna na zgadywankach, przeczuciach i wewnętrznym głosie. To takie duchowe... |
|
|
|
 |
piotrek
Ostoja Wiedzy going RAW

|
Wysłany: 2008-07-23, 16:03
|
|
|
| sylwia napisał/a: | | Ale powiem Ci szczerze, Piotrek, że dla mnie facet mówiący do kobiety "suko", nawet żartem, zawsze był skreślony jako potencjalny partner. | spoko rozumiem. nie mam u Ciebie szans
dodam na koniec ze w zartach uzywamy angielskich slow bo tak jest smieszniej ale to pewnie roznicy ci nie zrobi. no i nie jest tak ze to tylko ja mowie takie rzeczy. ona tez nazywa mnie bitch albo pimp. w sumie jest to jedyna osoba z ktora tak zartuje. ech ale nie rozmawiajmy o mnie. dalem tylko przyklad ze swojego zycia na to ze czasami trzeba przymknac oko na pewne sprawy i nie traktowac wszystkiego doslownie. no ale jak kto woli. |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

|
Wysłany: 2008-07-23, 16:19
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | | spoko rozumiem. nie mam u Ciebie szans |
| piotrekkx napisał/a: | | czasami trzeba przymknac oko na pewne sprawy i nie traktowac wszystkiego doslownie |
pewnie. kazdy ma swoje granice...
| piotrekkx napisał/a: | | w zartach uzywamy angielskich slow bo tak jest smieszniej |
śmieszniej, czy po prostu po polsku to bardziej zyskuje na mocy i staje się bardziej dosłowne?
nie to, że chcę się czepiać, tylko wydaje mi się, że tak jest - po angielsku, czy w innym języku wyzwiska mniej rażą.
a jeszcze wracając do tgo filmiku - to też jest trochęinaczej, jak ludzie mówią do siebie w sytuacjach prywatnych, a kiedy występują publicznie przy okazji promowania jakiejś ideologii/światopoglądu. Dla mnie "sexy bitches" do promocji wegetarianizmu mają się nijak. dla mnie takie zestawienie niczemu nie służy, nie wnosi jakiejś nowej jakości, nie jest nawet oryginalne (vide: photoblogi i te setki emo-punk-pink laluniek). Laski coś takiego zrobiły, puściły to w obieg, i teraz odbiorca ocenia: podoba się bądź nie. mnie nie, i dla mnie jest marne. sama etykietka "wege" niczego dla mnie tu nie ratuje, a w dodatku dla mnie te panny utrwalaja stereotyp kobiety widzianej wyłącznie przez pryzmat ciałą i atrakcyjności fizycznej. samo w sobie mi to wisi - jak kto lubi. ale dopinanie tego pod "wege" osobiście mi bardzo nie pasuje. |
| Ostatnio zmieniony przez sylwia 2008-07-23, 16:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hate
Veg Do Potęgi Pull The Plug

|
Wysłany: 2008-07-23, 16:25
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | | ale co dla ciebie nie jest piekne, dla kogos innego moze jest. wiec nie wypowiadaj sie prosze w ten sposob. | Twoj/czyjs zachwyt to chyba jeszcze nie powod, zeby ktos inny nie mogl wyrazic swojej opini, nie sadzisz? Btw; tez uwazam, ze ta laska wyglada tragicznie chociaz lubie tatuaze i piercing |
_________________ Jaki miły i mądry facet
naprawdę mądry
nie z tych przemądrzałych
obieżyświat
co to z niejednego pieca chleb jadł
wyrozumiały i uprzejmy
cała anatomia jego twarzy
zdradzała lekki wysiłek
ust:
by mądrzej i grzeczniej do mnie mówić
oczu:
by uważniej i uprzejmiej mnie słuchać
taaaak...
naprawdę nie mogłem nie napluć mu w mordę. |
|
|
|
 |
piotrek
Ostoja Wiedzy going RAW

|
Wysłany: 2008-07-23, 16:36
|
|
|
| sylwia napisał/a: | | śmieszniej, czy po prostu po polsku to bardziej zyskuje na mocy i staje się bardziej dosłowne? | hmmm masz troche racji. powiedzialbym, ze i jedno i drugie.
to moze jest roznica kultur. widac to na przykladzie angielskich filmow w polskiej telewizji kiedy to slowo fuck tlumaczone jest na kurde, kurcze itp. jak by tlumaczono filmy doslownie to sporo ludzi w polsce by bylo oburzonych. na zachodzie to tak moze nie razi, nie wiem to tyczy sie tez innych slow. nie pamietam co to byl za film ale np. zwrot "my nigga" przetlumaczono na "bracie"
| Hate napisał/a: | | Twoj/czyjs zachwyt to chyba jeszcze nie powod, zeby ktos inny nie mogl wyrazic swojej opini, nie sadzisz? | ja sie tam wcale tym nie zachwycam. jest wielu ludzi na swiecie wygladajacych inaczej ale to nie powod zeby od razu kazdego oceniac. jaki to ma sens? |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

|
Wysłany: 2008-07-23, 16:41
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | | jest wielu ludzi na swiecie wygladajacych inaczej ale to nie powod zeby od razu kazdego oceniac. jaki to ma sens? |
a jak myślisz, czemu ta dziewczyna strzela sobie takie foty i umieszcza je w necie?
kocham ten schemat:
-nowa dziara/kolec,
-nowe foto (koniecznie odpowiednia poza, ewentualnie krew, ewentualnie nóż, czy inne ostre narzędzie, ewentualnie brak majtek) z prowokacyjnym komentarzem
-ludzie pisza kometarze, ze wyglada to do dupy (albo ze jest cudne i ekstra)
-laska pisze komentarz w stylu: "a czego wy sie mnie czepiacie???"
|
| Ostatnio zmieniony przez sylwia 2008-07-23, 16:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
piotrek
Ostoja Wiedzy going RAW

|
Wysłany: 2008-07-23, 16:48
|
|
|
| sylwia napisał/a: | a jak myślisz, czemu ta dziewczyna strzela sobie takie foty i umieszcza je w necie? | no tak, do oceny patrzylem na to z szerszej perspektywy oceniania ludzi "innych" nie tylko tej pani ze zdjecia. bo z tego co wywnioskowalem Zencognito by sie tak niezniesmaczyl jesli byla by to "normalna" modelka |
_________________ "Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś,
kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest."
 |
|
|
|
 |
Hate
Veg Do Potęgi Pull The Plug

|
Wysłany: 2008-07-23, 17:19
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | | jest wielu ludzi na swiecie wygladajacych inaczej ale to nie powod zeby od razu kazdego oceniac. jaki to ma sens? | Kazdego pewnie nie Poza tym raczej oceniany jest wyglada a nie ona. |
_________________ Jaki miły i mądry facet
naprawdę mądry
nie z tych przemądrzałych
obieżyświat
co to z niejednego pieca chleb jadł
wyrozumiały i uprzejmy
cała anatomia jego twarzy
zdradzała lekki wysiłek
ust:
by mądrzej i grzeczniej do mnie mówić
oczu:
by uważniej i uprzejmiej mnie słuchać
taaaak...
naprawdę nie mogłem nie napluć mu w mordę. |
|
|
|
 |
Zencognito
Veg nad Vegami The upward spiral

|
Wysłany: 2008-07-23, 18:57
|
|
|
| piotrekkx napisał/a: | no tak myslalem ze jestem prostakiem. dzieki za uswiadomienie strozu moralnosci. oczywiscie za kazdym razem kiedy uslysze slowo dziwka pekam ze smiechu bo mnie to przeciez smieszy wiesz cos jeszcze na moj temat czego ja nie wiem? |
Nie, ale o co pretensje? Sam mi napisałeś o swoim zachowaniu i spytałeś czy takie zachowanie jest w mojej ocenie prostackie, więc odpowiedziałem, że tak. Jeśli nie chcesz odpowiedzi, to po co zadajesz pytanie?
| piotrekkx napisał/a: | | wielki esteta z ciebie jest. ale co dla ciebie nie jest piekne, dla kogos innego moze jest. wiec nie wypowiadaj sie prosze w ten sposob. |
No to niech dla kogoś innego będzie piękna ta osoba, nic mnie to nie obchodzi. Dla mnie ta kobieta wygląda jak skrzyżowanie przydrożnej prostytutki, śmietnikowego lumpa, klauna oraz recydywisty. Jej wygląd mnie zniesmacza i uważam, że nie przystoi on kobiecie, ani w ogóle człowiekowi. Mam prawo ocenić jej zdjęcia tak jak każda inna osoba, a jeśli ta kobieta nie jest w stanie przyjąć negatywnej oceny, to niech nie publikuje swoich zdjęć. |
|
|
|
 |
tsohk
Ostoja Wiedzy

|
Wysłany: 2008-07-23, 19:59
|
|
|
| Co Wy się tak pastwicie? Najwidoczniej dziewczyny mają inny target. Ala też.) |
_________________ www.nutritionecology.org |
|
|
|
 |
wruszka
Łamacz Klawiatur Wróżę z oczu

|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|

|