Popieram jej ostatnie działania w 100%. Z każdym następnym wywiadem w prasie popularnej, telewizji i Internecie ta pani pogrąża siebie coraz bardziej. Stężenie absurdu, które ona generuje jest tak wysokie, że prędzej czy później swojej karierze zrobi kuku. Trzeba było zostać w USA i bawić się sterydami, a nie importować do Polski antyszczepionkowe brednie.
trzeba być idiotą, żeby się zaszczepić na cokolwiek. sieją tylko panikę w telewizji. strach jest najlepszy, żeby kierować ślepymi masami.
straszą nas co chwile to świńską grypą do terroryzmem tylko po to zeby realizować swoje cele $$$. o wągliku już zapomniano a też nieźle nas postraszyli. ciekawe że teraz się o tym nie mówi - zagrożenie nagle ustąpiło? (a może nigdy go nie było)
_________________ "Nikt nie jest tak bardzo zniewolony jak ktoś,
kto czuje się wolnym, podczas gdy w rzeczywistości nim nie jest."
trzeba być idiotą, żeby się zaszczepić na cokolwiek.
dzięki. jestem 10 krotnąidiotką, ponieważ wyjeżdżając do kraju, w którym wścieklizna jest endemiczna, zaszczepiłam się na nią, jadąc do Azji szczepiłam się na żółtaczkę i tyfus, a jadąc do Afryki zaszczepię się na żółtą febrę.
powiedz, jestem tylko idiotką czy idiotką do kwadratu?
Alternatywa – cudna sprawa- można zaprzeczyć wszystkiemu; bierzesz zwykła, nudną rzecz, jak medycynę, naukę, czy edukację i tworzysz alternatywę, gdzie wszystko jest odwrotnie; normalna medycyna opiera się na badaniach, alternatywna na zgadywankach, przeczuciach i wewnętrznym głosie. To takie duchowe...
Pomogła: 2 razy Wiek: 20 Posty: 215 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-11-18, 17:11
piotrekkx napisał/a:
trzeba być idiotą, żeby się zaszczepić na cokolwiek. sieją tylko panikę w telewizji. strach jest najlepszy, żeby kierować ślepymi masami.
straszą nas co chwile to świńską grypą do terroryzmem tylko po to zeby realizować swoje cele $$$. o wągliku już zapomniano a też nieźle nas postraszyli. ciekawe że teraz się o tym nie mówi - zagrożenie nagle ustąpiło? (a może nigdy go nie było)
Na upartego można to samo powiedzieć o straszeniu szczepionkami, prawda?
Na upartego można to samo powiedzieć o straszeniu szczepionkami, prawda?
Nawet nie trzeba by się było upierać..
sylwia napisał/a:
jestem 10 krotnąidiotką, ponieważ wyjeżdżając do kraju, w którym wścieklizna jest endemiczna, zaszczepiłam się na nią, jadąc do Azji szczepiłam się na żółtaczkę i tyfus, a jadąc do Afryki zaszczepię się na żółtą febrę.
powiedz, jestem tylko idiotką czy idiotką do kwadratu?
Powiedzmy że ok są 3 szczepionki na kontynent, później są lekkie upośledzenia umysłowe (idiotyzm to już najgłębsze).
_________________ Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
List prof. Marii Majewskiej – świecki i naukowy odpowiednik Biblii, równie przełomowy i równie wiarygodny, choć lepiej nie sprawdzać źródeł i przypisów, po co się rozczarowywać?
za rok wszyscy o tym zapomną, nikt nie będzie mówił o szczepieniu. życie będzie toczyć się dalej, ludzie nie będą masowo umierać przez świńską grypę. a wy jak chcecie to możecie wyjechać za granice- tam szczepią bez problemu. ja jakoś nie widzę siebie w roli "królika doświadczalnego"
podobno w tym roku jest 4 razy więcej zachorowań niż rok temu o tej samej porze. no ale nie ma co się dziwić. normalnie jak ktoś troche zachorował olewał sprawę i zwyczajnie szedl do pracy. dzisiaj po nagonce medialnej ktoś dostanie katarku i przestraszony leci do lekarza bo to pewnie grypa A. no i statystyki rosną. chodzi mi o to, że więcej w tym paniki niż rzeczywistego zagrożenia. korzystają na tym tylko firmy farmaceutyczne i przy okazji jeszcze kilka osob.
śmiejecie się z tego co mówię... to dobrze. w sumie to ja wole być idiotą i śmiać się z tej całej sytuacji. bo wszystko na ten temat jest śmiechu warte.
"W „The Globe & Mail” (Kanada) ukazał się artykuł p/t (to parafraza słynnej piosenki o szołbiznesie): „There is no business, like a flu business” - pokazujący, jakie korzyści daje niektórym firmom ”świńska grypa”. Jedna tylko „GlaxoSmith” zarobiła na szczepionkach (a takich firm jest cztery) $4 miliardy. 3M zarobiło tylko w III kwartale $100 milionów na maseczkach. "Clorox" (środki czystości) – w tym samym czasie - $160 milionów w 3 kwartale. Jeśli prawdziwa epidemia nie wybuchnie, to firmy farmaceutyczne zarobią $18 miliardów na szczepionkach. A gdyby wybuchła? O, to setki miliardów! "
"Jak zrobić sobie szczepionkę na grypę PL" - polecam
piotrekkx
Jak brakuje argumentów to zaczyna się bredzić o spiskach masonów/żydów/firm farmaceutycznych. krzysztof
Nie, no nie ma jak sprawdzone źródła informacji. Po co wierzyć WHO skoro mamy youtuba.
Ze słownika antyszczepionkowca napisał/a:
Youtube – coś jak Proceedings of the National Academy of Sciences albo The Lancet tylko, że bardziej obiektywne i wiarygodne.
"Pandemia nowej grypy może okazać się największą aferą korupcyjną naszych czasów. Do takiego wniosku doszli dziennikarze duńskiej gazety "Information", którzy przeprowadzili śledztwo dotyczące związków ekspertów medycznych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) z największymi firmami farmaceutycznymi.
Koncerny te zarabiają ogromne pieniądze na sprzedaży preparatów przeciwko grypie.
- Zaniepokojenie wywołuje fakt, że wielu naukowców, zasiadających w różnych komitetach WHO, przedstawia się jako niezależni eksperci, a w istocie figurują na liście płac farmaceutycznych gigantów - mówi profesor epidemiologii Tom Jefferson, badacz z Cochrane Center w Rzymie. Naukowiec podkreśla, że choć naturalne środki zaradcze przeciw grypie, jak higiena i częste mycie rąk, mogą być skuteczniejsze, to w dokumentach WHO wspomina się o tym zaledwie kilka razy, podczas gdy o szczepionkach kilkadziesiąt.
O śledztwie duńskich dziennikarzy pisze rosyjski dziennik "Nowye Izviestia". Gazeta wyjaśnia, że wielu naukowców pracujących w WHO, ukrywa fakt otrzymywania pieniędzy od światowych gigantów farmaceutycznych.
Jak uważają pytani przez duńską gazetę specjaliści, przyczyną przesadzonej reakcji WHO na wirusa A/H1N1 jest udana kampania PR-owska przeprowadzona przez ekspertów organizacji. Niektórzy z nich są pracownikami kompanii farmaceutycznych.
Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła stan pandemii pod naciskiem grupy ekspertów, na czele której stoi Albert Osterhaus wirusolog z Erasmus Medical Center w Rotterdamie. Holenderski rząd prowadzi dochodzenie ws. jego działalności, ponieważ okazało się, że otrzymuje on pieniądze od kilku firm farmaceutycznych produkujących szczepionkę na nową grypę."
co ciekawe, przestano juiż robić nagonkę medialną na naszą minister zdrowia za to, że nie chciała zakupić szczepionek, twierdząc ze nie są one dostatecznie przebadane. dzieje się tak od czasu, kiedy w kanadzie masowo wycofuje się ogromną partię szczepionek przeciwko grypie, bo okazało się, że powodują silną reakcję alergiczną. to tak na początek. a co się okaże po dłuższym szczepieniu i długofalowych skutkach ubocznych tego nikt nie wie.
nawet nasz wspaniałomyślny rzecznik praw obywatelskich coś ostatnio zaniemówił i nie zanosi się żeby wystąpił do prokuratury przeciwko minister zdrowia bo nie wprowadza szczepionek.
generalnie czym więcej tego typu spraw będzie wychodzić na światło dzienne, tym mniej będzie się mówić o grypie w mediach.
a swoją drogą pamiętacie jeszcze o SARS też nas nieźle postraszyli a teraz jakoś problem "wyparował"
Ostatnio zmieniony przez piotrek 2009-11-27, 09:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum