Wysłany: 2009-02-24, 23:57 Stara piosenka wędrowna
Jako że znów przyszła mi ochota na jeden z najpiękniejszych ze stworzonych światów, ponownie zaglębiłem się w muzykę pewnej niezykłej grupy, o której nikt z Was pewnie wcześniej nie słyszał. A to błąd. Jako że dodatkowo nie tylko muzycznie, ale i estetycznie postanowiłem dogodzić zainteresowanym, przeto pogrzebałem w necie i znów cuda przez innych uchwycone w obiektywie prezentujuę oczom waszym...
Mam nadzieję, że się zrelaksujecie i spłynie z Was wszelki ciężar po tych kilku minutach.
Dzięki Jakub .Też jestem fanem Tolkiena, Władcy Pierścieni i w ogóle fantasy. Te foty, obok muzyki i w połączeniu z Arcydziełem Mistrza tworzą super klimat.
Nie mogłem się powstrzymać, żeby tego nie dorzucić. To w odróżnieniu od powyższego jest znane, ale na mnie działa bardzo. To chyba najlepszy utwór jaki słyszałem ze ścieżki dźwiękowej Władcy Pierścieni. http://www.youtube.com/watch?v=_1cTuUwZILg
_________________ Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Hate 2009-02-26, 21:02, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-02-26, 22:54
Dzięki. Też kocham Concenring Hobbits, ale jeszcze bardziej jedyną i niepowtarzalną Enyę, którą każdy słyszał już tysiące razy. Dla mnie to niezwykła tak piosenka, jak i istota, która ją śpiewa. Pamiętam, że gdy ją pierwszy raz wysłuchałem, gdzieś na 3 miesiące przed premierą "Drużyny..." w Polsce, bardzo się wzruszyłem i natychmiast przeniosłem za sprawą jej głosu do Śródziemia.
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo." John Milton
Hym [Usunięty]
Wysłany: 2009-02-26, 23:14
Fajnie. Moze nie jestem suer fanem Tolkiena, ale lubie jak Dobro zwycieza zlo, jak ludzie i inne istaty prbuja byc dobrzy itp. dawno Jakubie nie pisales juz myslalem ze cos sie stalo. Ale widac dobrze ci zrbila przerwa skora takia pisnke zes dal.
Wysłany: 2009-02-26, 23:51
pawel napisał/a:
Fajnie. Moze nie jestem suer fanem Tolkiena, ale lubie jak Dobro zwycieza zlo, jak ludzie i inne istaty prbuja byc dobrzy itp. dawno Jakubie nie pisales juz myslalem ze cos sie stalo. Ale widac dobrze ci zrbila przerwa skora takia pisnke zes dal.
Dzięki. A "Władca Pierścieni" to znacznie więcej niż powieść o tym, jak zło zwycięża dobro. To powieść o łasce, powieść o poświęceniu, o chrześcijańskiej koncepcji zła i o wielu jeszcze wzniosłych czynach i postawach.
BTW, wszystkie 3 piosenki z filmowego "WP" są genialne. Emiliana Torrini jest mroźna jak lodowca na Antarkdydzie, a Annie Lennox nostalgiczna, jak pożegnanie w Szarej Przyatani:
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo." John Milton
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum