|
ginekolog |
| Autor |
Wiadomość |
TH
Mały Veg

|
Wysłany: 2010-02-06, 22:39 ginekolog
|
|
|
| Już jakiś czas mieszkam w Krakowie ale jakoś nie mogę trafić na odpowiedniego ginekologa(bla bla bla.."to dlatego ze pani mięsa nie je").Możecie kogoś polecić (tylko błagam nie faceta bo z nimi jakoś się dogadać nie mogę) |
|
|
|
 |
sanderrra
Veg Dojrzały

|
Wysłany: 2010-02-06, 23:59
|
|
|
ja akurat z Krakowa nie jestem, ale muszę Ci powiedzieć, że facet ginekolog czasem bardziej sprawdza się od kobiety |
|
|
|
 |
litura
Mały Veg

|
Wysłany: 2010-02-08, 14:26
|
|
|
Polecam gabinet pani Ewy Góreckiej na ul.Sebastiana. Oby dwie lekarki tam przyjmujące są bardzo miłe. A na wieść że jesteś wege, możesz się spodziewać reakcji - to bardzo dobrze |
_________________ Korzystając z mojego prawa wyboru, otwieram się na harmonię uczuć, energii i celów... |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 4 razy Wiek: 28 Posty: 2276 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 2010-02-11, 00:39
|
|
|
Hey TH!
Podobnie, jak sanderrra, nie skreslalabym facetow tak od razu...;)
Ja, podczas ostatniej wizyty u mojego lekarza- jakis rok temu- zostalam znienacka zapytana 'czy nadal jestem wegetarianka?'...
Zdziwilam sie, bo nie pamietalam zebysmy kiedys o tym gadali;)
...obudzila sie tez ma wrodzona podejzliwosc...
...poprawilam sie na krzesle(normalnym takim- nie tym 'specjalistycznym;) i przyjmujac pelna gotowosc bojowa, wysczalam cos w stylu: 'aaa dlaczeeego...'
Na co pan odrzekl, ze to zwykle pytanie do statystyk, a jesli chodzi o jego opinie- to on sie tylko cieszy- bo w razie czego nie bede miala problemow z kwas foliowym i takimi tam...
Na takie dictum, sie pochwalilam, ze wlasciwie od duch lat jestem juz weganka...- i spotkalam sie z rownie pozytywna reakcja...
['zdarzenie' mialo miejsce w wojewodztwie opolskim;]] |
_________________ Time not important.
Only life important. |
|
|
|
 |
wiola
Natchniony Veg :-)

Pomogła: 2 razy Wiek: 28 Posty: 141 Skąd: kraków
|
Wysłany: 2010-02-11, 08:12
|
|
|
| litura napisał/a: | | Polecam gabinet pani Ewy Góreckiej na ul.Sebastiana. |
też mi ktos polecał ta panią, ale jakos do niej nie dotarłam. zresztą ja akurat z ginem o diecie nie rozmawiam, wiec dla mnie znaczenie ma ino, zeby to była kobieta |
|
|
|
 |
Krowa
Łamacz Klawiatur

|
Wysłany: 2010-02-11, 10:00
|
|
|
| ale po jaką cholerę na przywitanie mowicie ginekologowi ze jestescie wege? |
|
 |
wiola

|
Wysłany: 2010-02-11, 13:32
|
|
|
| Krowa napisał/a: | | ale po jaką cholerę na przywitanie mowicie ginekologowi ze jestescie wege? |
tez mnie to zastanawia
chyba, ze w kontekscie ciąży? |
|
|
|
 |
sincerity
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2010-02-11, 14:06
|
|
|
Pewnie w kontekście. Nawet jeśli nie obecnej, to warto mieć w zanadrzu odpowiedniego lekarza, który możliwą przyszłą ciążę poprowadzi. Bo "po fakcie" szukać na wariata ginekologa veg-friendly to już trochę nie po kolei. No i dochodziłby stres, który jest w ciąży niewskazany |
_________________ Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
 |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 4 razy Wiek: 28 Posty: 2276 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 2010-02-11, 20:57
|
|
|
| Krowa napisał/a: | | ale po jaką cholerę na przywitanie mowicie ginekologowi ze jestescie wege? |
a kto mowil- ze na przywitanie? |
_________________ Time not important.
Only life important. |
|
|
|
 |
TH
Mały Veg

|
Wysłany: 2010-02-19, 14:55
|
|
|
mnie się kiedyś sama lekarka spytała czy prowadzę jakiś 'dziwny' tryb życia (m.in wypytywała też o odżywianie) I było to na pierwszej wizycie.
co do facetów- 'uraz' mam.Może chciał być śmieszny i rozluźnić atmosferę ale komentarze nt mojej wykolczykowanej kaśki się mi nie podobały.dlatego wole pozostać u kobiet. |
|
|
|
 |
hannah_9
Ostoja Wiedzy Zabłąkana owca

Pomogła: 1 raz Wiek: 27 Posty: 440 Skąd: Londyn
|
Wysłany: 2010-02-19, 15:01
|
|
|
tu akurat kobiety moga sie czasem okazac jeszcze gorsze..... |
_________________ It's not all about you...but it's where it all starts. |
|
|
|
 |
wiola

|
Wysłany: 2010-02-19, 21:09
|
|
|
| hannah_9 napisał/a: | tu akurat kobiety moga sie czasem okazac jeszcze gorsze..... |
pewnie nie ma reguły. ja akurat trafiłam na gina faceta, który był niezłym sku^#?"& i dlatego nigdy więcej |
|
|
|
 |
|
|