Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat[ 0 ]  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wegetarianizm to...
Autor Wiadomość
zaraza 
Pilny Veg

Wysłany: 2008-09-13, 12:38   

Zencognito napisał/a:
ludzie są bardzo powściągliwi w słowach jeśli widzą ryzyko narażenia się na śmieszność

Nie do konca. To sie sprawdza tylko wtedy gdy mamy do czynienia z kims myslacym.
Niektorzy sa takimi glabami i tak gleboko maja zakorzeniony poglad ze to my jestesmy smieszni,ze to na nic:)
Zreszta takich ludzi jest wiecej, a w grupie im razniej i wiekszosc siebie napedza

Pozostaje rzucic krwiozercze talibańskie spojrzenie 8-)

tęczowa 
Wyższy Stan Ducha
Funky Małpka

Wysłany: 2008-10-14, 13:03   

Husyt :shock: :mrgreen:
to akurat określenie nadała mi moja babula,która nie ma pojęcia kim byli husyci,ale to miano przypasowało jej do okreslania osób które:
-nie jedzą mięsa(inne okreslenia babci-asceta,cholera bita co matce dupe zawraca)
-mają "balasy"(dready)
-nie chodzą na religię :mrgreen:

xkidslovefruitx 
Veg Niebanalny
too punk to be drunk

Wysłany: 2008-10-14, 16:12   

Jakub napisał/a:
Tak jest, okrutni weganie łączcie się. A tak a propos okrucieństwa, właśnie coś takiego znalazłem w Internecie:

http://www.youtube.com/watch?v=3nIaeo3uleI

straaaaasznie dużo błędów w tym klipie..

assasello987 
Pilny Veg
miau O_o

Wysłany: 2009-01-08, 07:36   

moja matka: sekta i banda poje..b..ów
moja babcia: chamstwo i brak szacunku

Jakub 
Guru Veg
takCZYtak,CALLmeJAK

Wysłany: 2009-01-08, 13:25   

assasello987 napisał/a:

Bardzo ciekawe. A ten brak szacunku to co? - brak szacunku do zwyczajów żywieniowych? Chamstwo? - bo odmawiają jedzenia tego, co uważają za niemoralne?

Czy może po prosty jesteś wredną zołzą a rodzina kładzie to na kard wegetarianizmu? :lol: ;)

John Milton

assasello987 
Pilny Veg
miau O_o

Wysłany: 2009-01-08, 14:41   

Jakub napisał/a:
assasello987 napisał/a:

Bardzo ciekawe. A ten brak szacunku to co? - brak szacunku do zwyczajów żywieniowych? Chamstwo? - bo odmawiają jedzenia tego, co uważają za niemoralne?

Czy może po prosty jesteś wredną zołzą a rodzina kładzie to na kard wegetarianizmu? :lol: ;)

matka ma tak na codzien. a co do babci to byla sytuacja w swieta kiedy odmowilam spozycia szynki ktora wg niej " nie jest miesem tylko szynką a w dodatku z kurczaka" o_O to uslyszalam ze jestem chamem i nie szanuje matki która to przygotowala ( w sensie kupila w sklepie na dole)

moja matka ma jeszcze takie akcje: czyta wielce madra gazete typu Pani domu i jest napisane ze trzeba jesc mieso bo jakis doktorek 1oo letni tak gada. i ona leci z tym do mnie i " a nie mowilam a nie mowilam" przychodze do niej 30 min pozniej z innym nr Pani domu gdzie z kolei jest napisane ze mieso jest be i leiej byc wege a ona: a daj mi spokoj nie bede czytala opini idiotow z jakiejs glupiej gazetki. xD

justay 
Veg nad Vegami
Perfekcjonistka

Wysłany: 2009-01-08, 15:18   

Jakub napisał/a:

Bardzo ciekawe. A ten brak szacunku to co? - brak szacunku do zwyczajów żywieniowych?

Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie :roll:
Ostatnio zmieniony przez justay 2009-01-08, 15:18, w całości zmieniany 1 raz  

Jakub 
Guru Veg
takCZYtak,CALLmeJAK

Wysłany: 2009-01-08, 15:37   

assasello987 napisał/a:

moja matka ma jeszcze takie akcje: czyta wielce madra gazete typu Pani domu i jest napisane ze trzeba jesc mieso bo jakis doktorek 1oo letni tak gada. i ona leci z tym do mnie i " a nie mowilam a nie mowilam" przychodze do niej 30 min pozniej z innym nr Pani domu gdzie z kolei jest napisane ze mieso jest be i leiej byc wege a ona: a daj mi spokoj nie bede czytala opini idiotow z jakiejs glupiej gazetki. xD

Taaaa, uwielbiam racjonalizm i konsekwencję w postępowaniu.
Cytat:
Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie

Należałoby tu zadać pytanie, czy nalezy się szacunek do zasad, które są złe. Na przykład czy złe jest, gdy dziecko wyzbywa się nienawiści do wyznających inną religię, co wpajali mu rodzice przez całe życie. Jest to brak szacunku do złych zasad, ale zło będące konsekwencją owych zasad jest znacznie gorsze.

John Milton

Rob 
Wyższy Stan Ducha

Wysłany: 2009-01-08, 21:32   

justay napisał/a:
Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie :roll:

A ja bym się zapytał ich czy oni szanują swoje dziecko niepozwalając mu na własne wybory.
Ostatnio zmieniony przez Rob 2009-01-08, 21:33, w całości zmieniany 1 raz  

Jakub 
Guru Veg
takCZYtak,CALLmeJAK

Wysłany: 2009-01-08, 21:43   

Rob napisał/a:
justay napisał/a:

A ja bym się zapytał ich czy oni szanują swoje dziecko niepozwalając mu na własne wybory.

Coś mam wrażenie, że jej rodzice mają w głowie koncepcję jednostronnego szacunku - należy się im, a nie dziecku.

John Milton

Yavola 
Mały Veg

Wysłany: 2009-08-11, 13:58   

A mnie najbardziej rozwaliło jak powiedzieli że ryba nie jest mięsem!
albo mówią że mi przejdzie ż eto taki "kaprys" ;/
zaś niedawno moja ciotka jak odmówiłam spożywania mięsa u niej wypytywała mnie czy religie zmieniłam czy co..

Diaboł 
Pilny Veg

Wysłany: 2009-08-11, 22:28   

Yavola napisał/a:

zaś niedawno moja ciotka jak odmówiłam spożywania mięsa u niej wypytywała mnie czy religie zmieniłam czy co..

Matka spytała się mnie kiedyś czy nie jestem czasem w jakiejś sekcie ;) Od tego czasu, gdy ktoś z rodziny zada jakieś głupie pytanie na które mi się nie chce odpowiadać mówię, że tak mi kazali w mojej nowej sekcie

sanderrra 
Veg nad Vegami

Wysłany: 2009-08-11, 23:22   

Diaboł, moja pytała mnie dokładnie o to samo :megapolew:

a wegetarianizm (jak dla większości mojej rodziny) to moje głupie widzimisię :-?

Yavola 
Mały Veg

Wysłany: 2009-08-13, 13:43   

sanderrra napisał/a:
Diaboł, moja pytała mnie dokładnie o to samo :megapolew:

a wegetarianizm (jak dla większości mojej rodziny) to moje głupie widzimisię :-?

U mnie to samo, trzeba to przetrzymać ale czasami sie nie da!!! :evil:

sanderrra 
Veg nad Vegami

Wysłany: 2009-08-13, 14:49   

Yavola, cierpliwości... z czasem im przejdzie ;)

moja mama powoli się 'nawraca'. już nie marudzi o sekcie ani innych dziwnych rzeczach, tylko szuka przepisów na pyszne sałatki, żeby mi dogodzić :mrgreen:

Odpowiedz do tematu