|
wegetarianizm to... |
| Autor |
Wiadomość |
zaraza
Pilny Veg

|
Wysłany: 2008-09-13, 12:38
|
|
|
| Zencognito napisał/a: | | ludzie są bardzo powściągliwi w słowach jeśli widzą ryzyko narażenia się na śmieszność |
Nie do konca. To sie sprawdza tylko wtedy gdy mamy do czynienia z kims myslacym.
Niektorzy sa takimi glabami i tak gleboko maja zakorzeniony poglad ze to my jestesmy smieszni,ze to na nic:)
Zreszta takich ludzi jest wiecej, a w grupie im razniej i wiekszosc siebie napedza
Pozostaje rzucic krwiozercze talibańskie spojrzenie |
|
|
|
 |
tęczowa
Wyższy Stan Ducha Funky Małpka

|
Wysłany: 2008-10-14, 13:03
|
|
|
Husyt
to akurat określenie nadała mi moja babula,która nie ma pojęcia kim byli husyci,ale to miano przypasowało jej do okreslania osób które:
-nie jedzą mięsa(inne okreslenia babci-asceta,cholera bita co matce dupe zawraca)
-mają "balasy"(dready)
-nie chodzą na religię |
_________________ "Skromnie przyjmować, spokojnie tracić." |
|
|
|
 |
xkidslovefruitx
Veg Niebanalny too punk to be drunk

|
Wysłany: 2008-10-14, 16:12
|
|
|
straaaaasznie dużo błędów w tym klipie.. |
|
|
|
 |
assasello987
Pilny Veg miau O_o

|
Wysłany: 2009-01-08, 07:36
|
|
|
moja matka: sekta i banda poje..b..ów
moja babcia: chamstwo i brak szacunku |
_________________ cialo to 2 rodzaje przestrzeni: ta ktora przebic mozna i ta która przebic trzeba |
|
|
|
 |
Jakub
Guru Veg takCZYtak,CALLmeJAK

|
Wysłany: 2009-01-08, 13:25
|
|
|
| assasello987 napisał/a: | moja matka: sekta i banda poje..b..ów
Bardzo ciekawe. A ten brak szacunku to co? - brak szacunku do zwyczajów żywieniowych? Chamstwo? - bo odmawiają jedzenia tego, co uważają za niemoralne?
Czy może po prosty jesteś wredną zołzą a rodzina kładzie to na kard wegetarianizmu? |
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo."
John Milton |
|
|
|
 |
assasello987
Pilny Veg miau O_o

|
Wysłany: 2009-01-08, 14:41
|
|
|
| Jakub napisał/a: | | assasello987 napisał/a: | moja matka: sekta i banda poje..b..ów
Bardzo ciekawe. A ten brak szacunku to co? - brak szacunku do zwyczajów żywieniowych? Chamstwo? - bo odmawiają jedzenia tego, co uważają za niemoralne?
Czy może po prosty jesteś wredną zołzą a rodzina kładzie to na kard wegetarianizmu? |
matka ma tak na codzien. a co do babci to byla sytuacja w swieta kiedy odmowilam spozycia szynki ktora wg niej " nie jest miesem tylko szynką a w dodatku z kurczaka" o_O to uslyszalam ze jestem chamem i nie szanuje matki która to przygotowala ( w sensie kupila w sklepie na dole)
moja matka ma jeszcze takie akcje: czyta wielce madra gazete typu Pani domu i jest napisane ze trzeba jesc mieso bo jakis doktorek 1oo letni tak gada. i ona leci z tym do mnie i " a nie mowilam a nie mowilam" przychodze do niej 30 min pozniej z innym nr Pani domu gdzie z kolei jest napisane ze mieso jest be i leiej byc wege a ona: a daj mi spokoj nie bede czytala opini idiotow z jakiejs glupiej gazetki. xD |
_________________ cialo to 2 rodzaje przestrzeni: ta ktora przebic mozna i ta która przebic trzeba |
|
|
|
 |
justay
Veg nad Vegami Perfekcjonistka

|
Wysłany: 2009-01-08, 15:18
|
|
|
| Jakub napisał/a: |
Bardzo ciekawe. A ten brak szacunku to co? - brak szacunku do zwyczajów żywieniowych? |
Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie |
_________________ „Technicznie żyjemy w epoce atomowej, uczuciowo ciągle w epoce kamiennej.”
Erich Fromm |
| Ostatnio zmieniony przez justay 2009-01-08, 15:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jakub

|
Wysłany: 2009-01-08, 15:37
|
|
|
| assasello987 napisał/a: |
moja matka ma jeszcze takie akcje: czyta wielce madra gazete typu Pani domu i jest napisane ze trzeba jesc mieso bo jakis doktorek 1oo letni tak gada. i ona leci z tym do mnie i " a nie mowilam a nie mowilam" przychodze do niej 30 min pozniej z innym nr Pani domu gdzie z kolei jest napisane ze mieso jest be i leiej byc wege a ona: a daj mi spokoj nie bede czytala opini idiotow z jakiejs glupiej gazetki. xD |
Taaaa, uwielbiam racjonalizm i konsekwencję w postępowaniu.
| Cytat: | | Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie |
Należałoby tu zadać pytanie, czy nalezy się szacunek do zasad, które są złe. Na przykład czy złe jest, gdy dziecko wyzbywa się nienawiści do wyznających inną religię, co wpajali mu rodzice przez całe życie. Jest to brak szacunku do złych zasad, ale zło będące konsekwencją owych zasad jest znacznie gorsze. |
John Milton |
|
|
|
 |
Rob
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2009-01-08, 21:32
|
|
|
| justay napisał/a: | Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie |
A ja bym się zapytał ich czy oni szanują swoje dziecko niepozwalając mu na własne wybory. |
_________________ Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Rob 2009-01-08, 21:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jakub

|
Wysłany: 2009-01-08, 21:43
|
|
|
| Rob napisał/a: | | justay napisał/a: | Moja znajoma wege usłyszała kiedyś od swoich rodziców, że przez wybranie wegetarianizmu nie szanuje ich , dlatego, ze łamie zasady, których uczyli ją przez całe życie |
A ja bym się zapytał ich czy oni szanują swoje dziecko niepozwalając mu na własne wybory. |
Coś mam wrażenie, że jej rodzice mają w głowie koncepcję jednostronnego szacunku - należy się im, a nie dziecku. |
John Milton |
|
|
|
 |
Yavola
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-08-11, 13:58
|
|
|
A mnie najbardziej rozwaliło jak powiedzieli że ryba nie jest mięsem!
albo mówią że mi przejdzie ż eto taki "kaprys" ;/
zaś niedawno moja ciotka jak odmówiłam spożywania mięsa u niej wypytywała mnie czy religie zmieniłam czy co.. |
|
|
|
 |
Diaboł
Pilny Veg

|
Wysłany: 2009-08-11, 22:28
|
|
|
| Yavola napisał/a: |
zaś niedawno moja ciotka jak odmówiłam spożywania mięsa u niej wypytywała mnie czy religie zmieniłam czy co.. |
Matka spytała się mnie kiedyś czy nie jestem czasem w jakiejś sekcie ;) Od tego czasu, gdy ktoś z rodziny zada jakieś głupie pytanie na które mi się nie chce odpowiadać mówię, że tak mi kazali w mojej nowej sekcie |
|
|
|
 |
sanderrra
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2009-08-11, 23:22
|
|
|
Diaboł, moja pytała mnie dokładnie o to samo
a wegetarianizm (jak dla większości mojej rodziny) to moje głupie widzimisię |
_________________ Wciąż nie potrafimy dbać o ulice, a chcemy, podbijać kosmos i dzielić się księżycem... |
|
|
|
 |
Yavola
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-08-13, 13:43
|
|
|
| sanderrra napisał/a: | Diaboł, moja pytała mnie dokładnie o to samo
a wegetarianizm (jak dla większości mojej rodziny) to moje głupie widzimisię |
U mnie to samo, trzeba to przetrzymać ale czasami sie nie da!!! |
|
|
|
 |
sanderrra
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2009-08-13, 14:49
|
|
|
Yavola, cierpliwości... z czasem im przejdzie
moja mama powoli się 'nawraca'. już nie marudzi o sekcie ani innych dziwnych rzeczach, tylko szuka przepisów na pyszne sałatki, żeby mi dogodzić |
_________________ Wciąż nie potrafimy dbać o ulice, a chcemy, podbijać kosmos i dzielić się księżycem... |
|
|
|
 |
|
|