Veg - Wegetarianizm / Weganizm Strona Główna Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat[ 0 ]  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ręczna wyciskarka do owoców/warzyw
Autor Wiadomość
aivon
Mały Veg

Wysłany: 2009-10-04, 18:53   

Niestety ja mam same złe doświadczenia z sokowirówką, pełno sprzątania , sok od razu trzeba pić , a poza tym sok tylko można uzyskać z dużych owoców , więcej się zmarnuje niż uzyskam soku :(
Moja koleżanka z pracy kupiła sobie wyciskarkę i jest bardzo zadowolona, pije sok normalnie z jakichś roślin , i różnych owoców , a nie jak ja z samych jabłek i marchwi ileż można.

http://www.vitajuice.pl/wyciskarka.html link do tej wyciskarki, którą ona ma. Tam w którejś zakładce jest tez jakaś ręczna, ja się waham którą wybrać.

hannah_9 
Ostoja Wiedzy
Zabłąkana owca

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-16, 15:51   

Chcialabym ponowic pytanie, bo jestem o krok od zakupu TEJ oto wyciskary i generalnie naczytalam sie sporo pozytywnych recenzji. Jednak gdyby ktos z Was mial i chcialby sie podzielic spostrzezeniami to bylabym bardzo wdzieczna!

Z STAR.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 23,63 KB

Poli 
Veg Niebanalny

Wysłany: 2009-11-16, 22:02   

hannah_9 napisał/a:
Chcialabym ponowic pytanie, bo jestem o krok od zakupu TEJ oto wyciskary i generalnie naczytalam sie sporo pozytywnych recenzji. Jednak gdyby ktos z Was mial i chcialby sie podzielic spostrzezeniami to bylabym bardzo wdzieczna!

Nie mam tej wyciskarki, ale widzialam jak dziala, bylo wycisane przy mnie i napilam sie soku z trawy pszenicznej.
Powiem jedno, w zyciu nie spróbuje ponownie zasmakowac tego soczku :mrgreen: podziekuje :D .

Natomiast co do samej wyciskarki, trzeba miec niesla sile i krzepe, aby sprawnie wycisnac sok z tej trawy, jak dla mnie ta wyciskarka za "bardzo plastikowa" i niestabilna :-? .

hannah_9 
Ostoja Wiedzy
Zabłąkana owca

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-20, 14:52   

Poli napisał/a:
Natomiast co do samej wyciskarki, trzeba miec niesla sile i krzepe, aby sprawnie wycisnac sok z tej trawy, jak dla mnie ta wyciskarka za "bardzo plastikowa" i niestabilna .

buuuu... :(
A juz bylam napalona i prawie kupilam. Czytalam ze za jej pomoca mozna wyciskac nie tylko trawe i zielone liscie, ale tez owoce, no i mozna zamoczone orzechy przecisnac na maselko, co bylo by rewelacyjne!
A moze jakies chucherko wyciskalo ta trawe przy Tobie? Moze ja dam rade... ;)

Nie jest zbyt tania, dlatego musze byc w 100% pewna...w takim razie pozastanawiam sie jeszcze i jakby ktos cos jeszcze wiedzial to bede wdzieczna za info!

Poli 
Veg Niebanalny

Wysłany: 2009-11-20, 21:52   

Hannah, nie sugeruje sie tylko moja opinia ;) , mnie akurat nie podszedl jakos ten model, ale moze Tobie podpasuje :-) . Co do wyciskania, to wyciskal chlopak , wiec chucherkiem nie byl .Troszke nie wyobrazam sobie jak przez to mozna wycisnac orzechy :shock: , poniewaz z ta trawa bylo ciezko.

slomiarz
świerzak

Wysłany: 2009-12-04, 17:32   

stahoo,
Cześć!
Mam pytano:
Gdzie konkretnie w Cieszynie kupiłeś ręczną wyciskarkę do soków porkerta 2a?
Prosze podaj adres i nazwe sklepu jak pamiętasz
Najlepiej odpowiedz mailem slomiarz@gazeta.pl

Będę bardzo, bardzo wdzięczny za informacje!
Pozdrawiam!

Jędruś 
Veg przez duże V

Wysłany: 2009-12-22, 23:13   

Nowa wieloczynnościowa maszynka do mielenia i wyciskania: mielenie kawy, przypraw korzennych, wyciskanie soku z zieleniny, owoców, oraz mielenie kiełków.

Chyba to jest nowość firmy Porkert.
http://tiny.pl/hxzqt

Pozdr.
Jędruś wegano-witarianin + B12
Zwolennik soku marchewkowego własnej roboty
NO spam

Odpowiedz do tematu