|
Inicjatywy |
| Autor |
Wiadomość |
taffit
VegAdmin Monster

|
Wysłany: 2008-02-15, 20:26 Inicjatywy
|
|
|
Zapraszam do składania propozycji kogo wspierać, komu zasilić konto itd.
Numery kont własnych w rachubę nie wchodzą |
_________________ Miło Cię widzieć, Gość! |
|
|
|
 |
cassandra
Wyższy Stan Ducha empatyczna dusza

Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Posty: 865 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-02-15, 22:01
|
|
|
to ja zaczne - Stowarzyszenie Empatia ! by szerzyc wegetarianizm
Stowarzyszenie Niczyje - na pomoc bezdomnym i schroniskowym psom
wlasciwie to tych fundacji jest od groma, Tara, Pegasus, wszystkie schroniska.... |
_________________ Testuję produkty Alpro soya |
|
|
|
 |
Jakub
Guru Veg takCZYtak,CALLmeJAK

|
Wysłany: 2008-02-15, 23:36
|
|
|
MAITRI - Ruch Solidarności z Ubogimi Trzeciego Świata Maitri:
http://www.maitri.pl/
Fundacja Centaurus:
http://www.centaurus.org.pl/
Regularnia zdarza mi się też wspierać UNICEF:
http://www.unicef.pl/ |
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo."
John Milton |
|
|
|
 |
JAgniecha
Veg Do Potęgi Go Vegan!

Pomogła: 5 razy Wiek: 28 Posty: 2413 Skąd: Dublin
|
Wysłany: 2008-02-27, 18:46
|
|
|
| Cytat: | Pomóżcie nam uratować 4 konie - mamy czas do końca lutego!
Celwina 21 letnia kobyłka wyhodowana w S.K Rzeczna, dała kilka dobrych źrebaków, jest zdrowa! Niestety ma już swoje lata i zaczęła kuleć. Druga kobyłka to 10 letnia Blena , ona niestety nie miała tyle szczęścia co Celwina i urodziła się z przykurczem mięśni, który jest bardzo zaawansowany.
Są jeszcze dwa źrebaki, kasztanki jeden podobno kucowaty ma ok. 1,5 roku drugi szlachetny 2 lata. Niestety maluchy mają również przykurcz, są bardzo kontaktowe i grzeczne. W okolicy zaczęli się kręcić handlarze i proponują 2,5 tyś za konia, na szczęście właściciel okazał serce i woli oddać na dożywocie konie naszej fundacji (która przekaże je do nowych domów), lecz niestety nie za darmo - musimy za wszystkie cztery razem zapłacić 6 tyś.
Dlatego potrzebujemy Waszej pomocy finansowej, liczy się każda kwota. A mamy mało czasu, bo konie musimy zabrać do końca lutego.
Wspólnymi siłami na pewno pomożemy tej czwórce, by móc podarować im nowe życie. Poszukujemy także nowych, kochających domów adopcyjnych dla tych koni oraz pozostałych którymi dysponujemy. Współpracujemy z zaprzyjaźnioną kliniką, która zoperuje konie z przykurczem ponieważ dotychczasowe zabiegi nie przyniosły efektu.
Konto:
Fundacja Viva!
53 1500 2080 1220 8000 0100 0000
z dopiskiem "Konie z Piaseczna" lub „4 konie”
Więcej informacji:
Katarzyna Humanicka kasia@viva.org.pl kom798262159 gg2699362 |
http://www.viva.org.pl/in...Hash=22e2a9cb57 |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi vegan vet :)

Pomogła: 13 razy Wiek: 28 Posty: 3148 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-05-19, 14:25
|
|
|
hm..centaurus jest imho niepewny nadal..
Unicefowi tez nie ufam,slyszales o przetrerminowanych szczepionkach ktorymi szczepia chore dzieci?super pomysl..ale marketingowo na pewno extra.. |
|
 |
Jakub
Guru Veg takCZYtak,CALLmeJAK

|
Wysłany: 2008-05-19, 15:15
|
|
|
Tak, słyszałem o tych szczepionkach i to spora wpadka. Słyszałem też i wiem, jak gigantyczną pracę tysiące ludzi w UNICEF-ie robi każdego dnia. Moim zdaniem ten jeden przykład wcale nie odbiera wiarygodności ONZ-owskiej agendzie. Jest tylko jedno "ale", chodzi o wielkość organizacji i związane z tym wysokie koszty stałe/administracyjne. Mimo to UNICEF wspieram regularnie i nigdy nie miałem wątpliwości, co do słuszności przelanych im pieniędzy.
Inna sprawa z MAITRI - tę organizację wspieram chyba naczęściej i najchętniej. Potrzeby realne, koszty ich osiągnięcia nie przerażają, wiarygodność duża... Zachęcam więc do MAITRI. |
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo."
John Milton |
|
|
|
 |
lashhaa
Veg Niebanalny las znaczy świat

|
Wysłany: 2008-05-19, 20:14
|
|
|
że się tak wtrącę offtopicowo, lecz ostatnie zwalił mnie z nóg Cejrowski, gdy napisał o Indianach. Pieniądze, które mają do nich trafić nie trafiają. Po drodze ktoś je sobie łapnie do kieszeni. I tu się zastanawiam, czy czasami nasza pomoc nie robi wielkiej szkody. Takie głębokie, bardzo głębokie przemyślenia... Z racji studiów czasami myślę, że pomaganie ludziom bardzo im szkodzi (opiekunka roku by mnie za to zabiła). Za dużo się naoglądałam osób, które nie chodzą do lekarza, gdyż zostaną im odebrane pieniądze... Nie są to wszyscy, lecz liczba takich osób jest porażająca... Chodzi mi tylko o to, żeby nie dawać kasy ludziom-wiem, że to brzmi okropnie, ale trochę wiem na ten temat od trzeciej strony. Kogoś kto wchodził w te środowiska i widział tylko coraz bardziej staczających się ludzi, gdyż mieli za co się staczać. Pomaganie w samopomocy. Wędka zamiast ryby.
Bieda ludzi czasami nie bierze się z biedy kraju, lecz z jego pazerności. Rozwaliło mnie, gdy czterdzieści lat temu pewien Afrykański kraj-Etiopia-zaproponował cło od pomocy.
Chodzi mi tylko o to, aby sprawdzać, w miarę możliwości, czy pieniądze idą do ludzi. Czy idą one jako konkretne dobra, czy jako pieniądze. Skończyłam.... |
_________________ ...zielono mi... |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi vegan vet :)

Pomogła: 13 razy Wiek: 28 Posty: 3148 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-05-26, 12:32
|
|
|
ad.Centaurus..znow huczy w sieci..
dwugłos - artykuł i komentarz pod nim
http://forum.ngo.pl/x/351129
i tak jest w kolko..ja w kazdym razie im nie ufam..jak moge pomoc koniom to pomagam Tarze..tam przynajmenij wiem co i jak..komu daje i na co.. |
|
 |
taffit
VegAdmin Monster

|
Wysłany: 2008-06-09, 20:05
|
|
|
Fundacja For Animals
Leczenie, adopcje... dużo lokalnych oddziałów.
http://www.foranimals.org.pl/ |
_________________ Miło Cię widzieć, Gość! |
|
|
|
 |
Min [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-31, 15:11 Fundacja Azylu Koci Świat
|
|
|
Działalność nasza nie przynosi dochodu - a wręcz przeciwnie - tylko stwarza koszty - na jedzenie, na leczenie, na sterylizację, na badania, na infrastrukturę. W wyniku tego jesteśmy organizacją żebraczą - na pomoc zwierzętom wydajemy to, co ludzie nam podarują.
Dlatego bardzo prosimy adoptujących nasze psy o zwrot kosztu sterylizacji który jest stały i wynosi 150PLN.
Pozwoli nam to na dalszą pomoc i sterylizację/kastrację nowych zwierząt które trafią pod naszą opiekę.
Taka informacja znajduje się na stronie internetowej schroniska dla zwierząt Fundacji Azylu Koci Świat. Jeśli jesteście w stanie wspomóc schronisko, zapraszam do odwiedzenia sklepiku fundacyjnego: http://www.kociswiat.org....howHelp&sv=NA== w którym można zakupić kubki z plaskatymi facjatami:)
Piszę ten komunikat ponieważ wraz z żoną adoptowałem z tego schroniska 2 psy i wiem iż jest to jedno z lepszych schronisk dla zwierząt jakie kiedykolwiek widziałem.
Pozdrawiam. |
| Ostatnio zmieniony przez Min 2010-01-31, 15:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|

|