Przesunięty przez: taffit 2008-06-09, 18:57 |
Poznan |
| Autor |
Wiadomość |
Teddy Sałatka
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2008-06-05, 18:51 Poznan
|
|
|
W sumie dobry pomysł z tym tematem. Niby każdy wie co u siebie gdzie kupić ale gdy robi się jakiś wypad gdzieś gdzie nie ma się wege znajomych przydadza sie takie info.
W Poznaniu miejscem godnym polecenia jest sklep adwentystow na Zeylanda. Blisko centrum, dość nieskie ceny (tak mi się wydaje) i możliwość dostania różnych "kosmicznych" produktów o które gdzie indziej trudno. |
|
|
|
 |
Michał
Ostoja Wiedzy

|
Wysłany: 2008-06-05, 19:24
|
|
|
| Teddy Sałatka napisał/a: | | W Poznaniu miejscem godnym polecenia jest sklep adwentystow na Zeylanda. |
"Sekta". Czasami się tam wpada po słodycze z Futuro i w polowaniu na przeceny.
Większość zakupów robimy w supermarketach, ostatnio w Carrefour w Pestce, bo mają tam w miarę regularne dostawy z Polsoji.
Czasami na jeżyckim targu kupuję słodycze od kolesi sprowadzających psujoząbki z Niemiec. |
|
|
|
 |
Teddy Sałatka
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2008-06-05, 20:24
|
|
|
| No wlasnie z przecen nieraz mozna cos fajnego wylapac. |
|
|
|
 |
emaho
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2008-06-09, 22:16
|
|
|
| to ja polecam sklepik ze zdrową żywnością na fredry 100%vege chyba że coś przeoczyłam. w przeciwieństwie do sklepu koło kupca poznańskiego oraz sieci organic (m.in. w starym browarze i plazie) gdzie mają "ekologiczne" mięso |
|
|
|
 |
Teddy Sałatka
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2008-06-10, 17:26
|
|
|
| Na fredry mają drożej (chyba na wet miejscami sporo) niż na Zeylanda. |
|
|
|
 |
Teddy Sałatka
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2008-06-10, 17:28
|
|
|
Sam siebie zadziwiam czasami, nigdy nie pomyślałbym, że nawet da się napisać oddzielnie |
|
|
|
 |
dziubek
Pilny Veg

|
Wysłany: 2008-06-20, 21:17
|
|
|
| Nie polecam sklepiku obok kupca - produkty sojowe są tam droższe nawet o 30 % od tych samych produktów w marketach. |
_________________ http://gaj.schronisko.net/ |
|
|
|
 |
emaho
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2008-06-29, 17:46
|
|
|
i sprzedają mięso |
|
|
|
 |
vesp.
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-10-25, 00:10
|
|
|
...temat śpi, a tymczasem od roku (?) działa bardzo przyjazny, mały sklepik z Prawdziwym (chociaż "nieświeżym") Jedzeniem i cudownie gadatliwą właścicielką - Milo przy Grunwaldzkiej, niedaleko Rynku Łazarskiego. Polecam! |
|
|
|
 |
vesp.
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-10-25, 13:50
|
|
|
| tfu! Oczywiście - przy ul.Głogowskiej. |
|
|
|
 |
tomek
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2009-10-25, 13:56
|
|
|
| vesp. napisał/a: | | mały sklepik z Prawdziwym (chociaż "nieświeżym") Jedzeniem |
A o co Ci chodzi z tym "nieświeżym"?
Sklepik mały i właścicielka niezwykle sympatyczna. Tylko kiepską lokalizację ma, w podwórzu i z ulicy Głogowskiej go w zasadzie nie widać. I stronę w internecie też mają.
http://www.milo-zdrowazywnosc.pl |
_________________ "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa" J.Krishnamurti
 |
|
|
|
 |
vesp.
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-10-25, 13:58
|
|
|
"Nieświeżą", tj. nie prosto z krzaczka. |
|
|
|
 |
daegurth
Mały Veg

|
Wysłany: 2009-11-13, 18:20
|
|
|
witajcie,
wprowadziłem się do poznania w pazdzierniku i zupełnie nie znam miejscówek z wegejadłem Czy możecie polecić mi jakieś sklepy? Głównie chodzi mi o okolice ul. Ściegiennego.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Soya
Pilny Veg

|
Wysłany: 2009-11-14, 23:14
|
|
|
| o hejo =) ja mieszkam Na Promienistej ^^ W PiP mają dosyć duży wybór jedzonka, a tak ogólnie to nigdzie tu nic w okolicy nie widziałam =( |
|
|
|
 |
|
|