|
wasabi firmy tokyoto |
| Autor |
Wiadomość |
zastrzezony
Mały Veg

|
Wysłany: 2010-01-26, 11:58 wasabi firmy tokyoto
|
|
|
Skład:chrzan 30%, woda, substancja słodząca sorbitol, olej roślinny, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przyprawa: kurkuma, barwnik: błękit brylantowy FCF. Zawiera substancję słodzącą, emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych.
Dziwny jestem, zwracam uwagę na skład
Co do ww. składników to wszystko jest dla wegan. Ale "estry sacharozy i kwasów tłuszczowych" mogą mieć tłuszcze pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego.
Napisałem do tej firmy i:
| Cytat: |
Pana zapytanie zostało przekazane do działu jakości.
Wkrótce prześlemy odpowiedź. |
| Cytat: | Witamy serdecznie,
otrzymaliśmy odpowiedź z Działu Jakości, iż kwasy tłuszczowe w wasabi są pochodzenia roślinnego. |
Zatem można jeść. Ktoś ma wątpliwości (może brak zaufania do firm? ).
Piszę takie rzeczy na forum, bo dziwaków na tym świecie jest wielu (zaoszczędzą czas na pisanie do firm), zawszę wolę wiedzieć, czy nie pakują jakiegoś świństwa. |
| Ostatnio zmieniony przez zastrzezony 2010-01-26, 11:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tsohk
Ostoja Wiedzy

|
Wysłany: 2010-01-26, 14:33
|
|
|
Tłuszcz tłuszczem, dla mnie mało istotny, pytanie jest czy ten chrzan jest produkowany przez pobratymców rzeźników delfinów? O, to jest pytanie, albowiem zerwałem stosunki dyplomatyczne z Japonią i jednocześnie nałożyłem embargo na tych dzikusów bez serca, więc sam rozumiesz, totalny bojkot. Tylko jakiś film czasem obejrzę, a i to potajemnie..
http://www.youtube.com/watch?v=4KRD8e20fBo |
_________________ www.nutritionecology.org |
|
|
|
 |
Soya
Pilny Veg

|
Wysłany: 2010-01-26, 15:52
|
|
|
| a dobre to jest? tak nawiasem bo szukam czegoś nowego do chleba |
|
|
|
 |
zarin
Łamacz Klawiatur

Pomogła: 2 razy Wiek: 20 Posty: 261 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-01-26, 16:52
|
|
|
Wasabi do chleba to opcja na spalenie gardła . |
|
|
|
 |
Soya
Pilny Veg

|
Wysłany: 2010-01-26, 18:14
|
|
|
| aaa xD dzięki ;p to nie spróbuje |
|
|
|
 |
sincerity
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2010-01-26, 19:49
|
|
|
A swoją drogą ciekawe czy wypala bakterie czy coś, czy tylko powoduje takie wrażenie.
zastrzezony, fajnie że dopytałeś i umieściłeś na forumie
| tsohk napisał/a: | | zerwałem stosunki dyplomatyczne z Japonią i jednocześnie nałożyłem embargo na tych dzikusów bez serca, więc sam rozumiesz, totalny bojkot |
wyborne |
_________________ Some are born to sweet delight,
Some are born to endless night.
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|

|