Przesunięty przez: taffit 2009-03-03, 16:41 |
Przeludnienie, czyli kto tu oszalał?? |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Ostoja Wiedzy

|
Wysłany: 2007-09-13, 21:05
|
|
|
| Mnie bardziej martwi fakt, że na świecie ciągle zbyt wielu ludzi nie ma dostępu do dóbr materialnych i intelektualnych, które poprawiłyby jakość ich życia. Problemem jest to, że ludzie umierają z głodu albo z powodu łatwo wyleczalnych chorób, gdyż żyją w obszarach cywilizacyjnie zapuszczonych (gospodarczo i kulturowo). I na tym powinniśmy się skupić. |
|
|
|
 |
taffit
VegAdmin Monster

|
Wysłany: 2007-09-13, 22:11
|
|
|
| Jakub napisał/a: | | Może będę mało romantyczny, ale zupełnie mnie nie obchodzi, czy przekażę swoje geny i czy moje dziecko będzie spłodzone z mojej spermy i komórki jajowej mojej wybranki. |
| sylwia napisał/a: | | Cytat: | | Może będę mało romantyczny |
to wlasnie jest romantyczne to, o czym pisalam, to czysta, samolubna biologia. |
Romantyzm można znaleźć wszędzie, stojąc w korku, piekąc chleb, dając życie, przygarniając dzieciaka.. wszystko zależy od tego jak się temat ugryzie
Kwestia postrzegania.. jeśli traktuje się seks jako wymianę płynów ustrojowych to dawanie życia czy też w tym przypadku łączenie się gamet jest romantyczne mało.
Myślę, że nie ma co wartościować - to romantyczne to nie.. jedno i drugie takie może być.. chyba że miłość nie istnieje i wszystko jest chemią |
_________________ Miło Cię widzieć, Gość! |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi vegan vet :)

Pomogła: 13 razy Wiek: 28 Posty: 3148 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2007-09-13, 22:31
|
|
|
| Jakub napisał/a: |
Nie chciałbym być parszywym seksitą, ale to może kwestia bardziej uczuć macierzyńskich. Czy faceci też tak zazwyczaj mają? Im chyba z kolei zależy na czymś tak trywialnym jak przekazanie genów i nasienia. Kobieta ma związek emocjonalny i czysto fizyczny z samym płodem. A facet? Co z tego ma? Marudną żoną z fanaberiami i niemożliwość współzycia od pewnego momentu. |
zakladam ze zartujesz(?)czy ja juz spiaca jestem?;) |
|
 |
Jakub
Guru Veg takCZYtak,CALLmeJAK

|
Wysłany: 2007-09-13, 22:35
|
|
|
| Alispo napisał/a: | | Jakub napisał/a: |
Nie chciałbym być parszywym seksitą, ale to może kwestia bardziej uczuć macierzyńskich. Czy faceci też tak zazwyczaj mają? Im chyba z kolei zależy na czymś tak trywialnym jak przekazanie genów i nasienia. Kobieta ma związek emocjonalny i czysto fizyczny z samym płodem. A facet? Co z tego ma? Marudną żoną z fanaberiami i niemożliwość współzycia od pewnego momentu. |
zakladam ze zartujesz(?)czy ja juz spiaca jestem?;) |
A wyglądało, jakbym pisał na poważnie? |
_________________ "Umysł jest swoją własną siedzibą
i w sobie samym może zamienić
niebo w piekło i piekło w niebo."
John Milton |
|
|
|
 |
twiggy
Pilny Veg

|
Wysłany: 2007-12-30, 23:13
|
|
|
mnóstwo ludu namawia mnie do zdecydowania sie na urodzenie dziecka,
a jakoś nikt nie namawia do adopcji, nie rozumiem tego
w tych sprawach nie jestem romantyczna,
aha, strasznie mnie denerwuje
jak w tv mówią o niżu demograficznym, przeciez politycy i inni przemysłowcy martwią
sie, ze nie bedzie komu pracować w ich fabrykach i na te wszystkie podatki, tfuj!
jak zdecyduje sie na dziecko, to zaadoptuje |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi vegan vet :)

Pomogła: 13 razy Wiek: 28 Posty: 3148 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-01-01, 18:22
|
|
|
| twiggy napisał/a: |
jak zdecyduje sie na dziecko, to zaadoptuje |
albo Cie dopadnie instynkt. |
|
 |
handitto
Natchniony Veg wegeterrorysta

|
Wysłany: 2008-01-07, 11:33
|
|
|
ja narazie nie chce miec dzieci nawet o tym nie myśle
jesli chodzi o kwestie demograficzne to zgodzie sie z przedmówcami problem jest planeta nie wytrzymuje nadmiaru ludzi no ale przeciez nie eksterminujemy nadwyżki jakos musimy nauczyc siue z tym życ |
|
|
|
 |
daria
Wyższy Stan Ducha

Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Posty: 636
|
Wysłany: 2008-01-11, 13:42
|
|
|
| Jakub napisał/a: | | zupełnie mnie nie obchodzi, czy przekażę swoje geny i czy moje dziecko będzie spłodzone z mojej spermy i komórki jajowej mojej wybranki |
mój mąż kiedyś też tak mówił, twierdził nawet, że nie ma sensu przekazywać naszych genów, ponieważ nasi rodzice nie są normalni, a ponoć dzieci po dziadkach najwięcej dziedziczą
na szczęście zmienił zdanie |
|
|
|
 |
daria
Wyższy Stan Ducha

Pomogła: 1 raz Wiek: 29 Posty: 636
|
Wysłany: 2008-01-11, 13:45
|
|
|
| handitto napisał/a: | | ja narazie nie chce miec dzieci nawet o tym nie myśle |
no a tak to akurat ja myślałam kiedyś i był nawet taki okres, że juz nawet prawie podjęłam decyzję, że nigdy nie będę miała dzieci, bo... jestem egoistką, dobrze mi samej ze sobą... nie muszę się z nikim niczym dzielić i ogólnie.... cenię sobie moją wolność osobistą
a teraz.. chociaż jeszcze nie mam dzieci, to myślę, że to cudowne, że ktoś kocha nas a my kogoś bezwarunkową miłością... i bardzo chcę mieć dziecko, dzieci |
|
|
|
 |
Surri
Veg przez duże V KSC

Pomogła: 2 razy Wiek: 24 Posty: 1854 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-01-12, 16:37
|
|
|
A u mnie to moja mama by chciała, żebym już miała dzieci. Strasznie "choruje na wnuka".
Tyle, że mi się jakoś nie spieszy, szkołę muszę skończyć, faceta by wypadało mieć (a mi tak dobrze samej :]])
No, a że faktycznie mamy przeludnienie to sie poświęcę dla świata, i dzieci (kiedyś tam) będę mieć góra dwoje .A sama przy swoim trybie życia też długo nie pociągnę |
_________________ Śpieszmy się kochać mężczyzn oni tak szybko tyją!
 |
|
|
|
 |
|
|