Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat[ 0 ]  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Włosy
Autor Wiadomość
sylwia 
Veg Do Potęgi
"ta zła"

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2005-06-17, 14:19   Włosy

Mam pytanie o wege preparaty poprawiające kondycję włosów. Niestety, Bozia nie dała mi pięknych splotów, więc muszę sama sobie pomóc ;) Niestety, natłok informacyjno-reklamowy mnie prytłacza ;) , więc zgłaszam sie do Was z pytaniem czy znacie jakies godne polecenia produkty- również doustne :) A, no i jakies info jakie rzeczy ewentualnie włączyc do diety.
thx
t

rena 
Ostoja Wiedzy

Wysłany: 2005-06-17, 16:10   

Ja osobiscie nie uzywam zadnych specjalistycznych preparatow odkad mam dready. Jedynie uzywam szamponu i jest to najczesciej szampon przeciwlupiezowy (jeszcze nie znalazlam takiego, ktory by mi odpowiadal, czyli nie wysuszal skory glowy). Ale zanim je zrobilam moje wlosy mialy kiepsciutka kondycje - byly slabe, wypadaly garsciami etc. i zeby je wzmocnic stosowalam przez jakis niedlugi czas preparaty serii RADICAL Farmony. Musze przyznac, ze polepszyl sie ich stan.

Mozesz pic rowniez herbatke np. ze skrzypu.

Alispo 
Veg Do Potęgi
vegan vet :)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2005-06-17, 19:17   

no wlasnie tez mialam Farmone polecic,tylko uwaga na te kapsulki zelatynowe!,ktore z reszta sprawiaja ,ze Farmona tak tylko 1 noga jest na liscie OK,poprawia sie czy nie?:/mieli juz dawno..

aska05
Mały Veg

Wysłany: 2005-06-18, 22:54   

najlepszym produktem poprawiającym stan włosów, z jakim się spotkałam jest Seboradin firmy inter - fragrances. Wprawdzie nie znalazłam go na liście ok, ale przynajmniej teoretycznie jest nietestowany na zwierzętach. A działa naprawdę intensywnie

cassandra 
Wyższy Stan Ducha
empatyczna dusza

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2005-06-19, 09:50   

oh, ja wlasnie jestem w trakcie wzmacniania ostatecznego moich wlosow przed dreadowaniem. i stosuje plukanki ziolowe do kupienia w kazdym zielarskim sklepiku. plus silica firmy naturell.
a skrzyp mi sie wyhodowal w ogrodku moze go jakos spozytkuje :)

parasolnik 
Veg nad Vegami

Wysłany: 2005-06-19, 12:19   

Hm odkad mam dredy [tzn. kolo 2 lat;] zaczelam dbac o swoje wlosy, a zwlaszcza o cebulki;] Podobnie jak rena polecam preparaty RADICAL, bo naprawde poprawiaja kondycje wlosow [chociaz rozwalaja fryzure, ale trzeba wybierac:D] Oprocz tego systematycznie zajadam sie tabletkami ze skrzypu polnego i od czasu do czasu nakladam jakas dziwna maske na cebulki z wege sklepu ;)
Aha... dobre sa rowniez plukanki;) Osobiscie robie plukanke z kory debu, ktora mozna kupic [kore, nie plukanke;)] w wege sklepie;)

taffit 
VegAdmin
Monster

Wysłany: 2005-06-21, 23:45   

rena napisał/a:
(...) odkad mam dready (...)

cassandra napisał/a:
(...) przed dreadowaniem (...)

parasolnik napisał/a:
(...) odkad mam dredy (...)

tu jak na Jamajce :sloneczko:

sylwia 
Veg Do Potęgi
"ta zła"

Wysłany: 2005-06-28, 16:44   

wciagnelam seboradin. zobaczymy, jak to bedzie.. Dzieki wszystkim.

hatiffnatka 
Natchniony Veg

Wysłany: 2005-06-28, 17:44   

A ja swoje koltuny (tzn. dready) myje szamponem organika, czy jakos tak, wie ktos moze, czy wegetarianski?

sylwia 
Veg Do Potęgi
"ta zła"

Wysłany: 2005-06-28, 19:41   

ej, ale ja wlasciwie mialam na mysli wlosy w wersji standard, a nie dready :) Mialam raz warkoczyki (do pasa),ale tak mi zmasakrowaly wlosy (ktore i tak nigdy rewelacyjne nie byly), ze chyba tego juz nie powtorze.
A ten szampon to nie organics przypadkiem? bo jak tak to nie jest wege.

hatiffnatka 
Natchniony Veg

Wysłany: 2005-07-08, 21:51   

nie, nie chodzi mi o oragnics... ale dobrze wiedziec na przyszlosc

tomek 
Wyższy Stan Ducha

Wysłany: 2005-07-10, 11:35   

Nie używam żadnych szamponów. Głowę staram się myć codziennie pod prysznicem, a raz na miesiąc wcieram moczyk, czyli najprostszy i najtańszy środek własnej roboty. Polecam wszystkim którzy chcą mieć gęste, zdrowe włosy. A i ekologiczne to jest, no i nie trzeba się zastanawiać czy napis o nietestowaniu na zwierzętach to prawda czy tylko chwyt marketingowy.

Alispo 
Veg Do Potęgi
vegan vet :)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2005-07-10, 11:47   

czyli czy myjesz-woda?mydlem?nie wyobrazam sobie,moje wlosy bylyby non-stop tluste..blee..chyba ze masz ich bardzo malo,no to wtedy predzej ;) a moczyk to moze i jako odzywka ale na pewno nie mycie ;) wlasciwie wrecz przeciwnie ;) jak potem wyjsc na ulice? ;)

tomek 
Wyższy Stan Ducha

Wysłany: 2005-07-15, 12:48   

Alispo, przyznaję włosy mam teraz krótkie, choć na zimę zwykle zapuszczam, bo wtedy cieplej w głowę. Włosy, podobnie jak całe ciało, obmywam wodą z prysznica, a mydło czy jakiekolwiek kosmetyki jedynie od święta. Co do moczyku, to wegetariański nie jest tak bardzo nieprzyjemny, dlatego nie musisz się obawiać jakichś zpachów i śmiało możesz wychodzić z domu. Pozdrawiam cieplutko.

defu 
Veg przez duże V
wedżi pedżi

Wysłany: 2005-07-18, 12:48   

nie wiem czy dobrze zrozumialem ale chodzi o wcieranie sobie moczu we wlosy? nie chodzi o to ze uwazam ze to odrazajace czy cos ;) tylko nie wiem czy dobrze skumalem. a jezeli zle to wszyscy moga sie smiac :roll:

Odpowiedz do tematu