|
Włosy |
| Autor |
Wiadomość |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

Pomogła: 3 razy Wiek: 28 Posty: 3122 Skąd: Sz-n
|
Wysłany: 2005-06-17, 14:19 Włosy
|
|
|
Mam pytanie o wege preparaty poprawiające kondycję włosów. Niestety, Bozia nie dała mi pięknych splotów, więc muszę sama sobie pomóc Niestety, natłok informacyjno-reklamowy mnie prytłacza , więc zgłaszam sie do Was z pytaniem czy znacie jakies godne polecenia produkty- również doustne A, no i jakies info jakie rzeczy ewentualnie włączyc do diety.
thx
t |
|
|
|
 |
rena
Ostoja Wiedzy

Pomogła: 3 razy Wiek: 30 Posty: 530 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2005-06-17, 16:10
|
|
|
Ja osobiscie nie uzywam zadnych specjalistycznych preparatow odkad mam dready. Jedynie uzywam szamponu i jest to najczesciej szampon przeciwlupiezowy (jeszcze nie znalazlam takiego, ktory by mi odpowiadal, czyli nie wysuszal skory glowy). Ale zanim je zrobilam moje wlosy mialy kiepsciutka kondycje - byly slabe, wypadaly garsciami etc. i zeby je wzmocnic stosowalam przez jakis niedlugi czas preparaty serii RADICAL Farmony. Musze przyznac, ze polepszyl sie ich stan.
Mozesz pic rowniez herbatke np. ze skrzypu. |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi vegan vet :)

Pomogła: 13 razy Wiek: 28 Posty: 3148 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2005-06-17, 19:17
|
|
|
| no wlasnie tez mialam Farmone polecic,tylko uwaga na te kapsulki zelatynowe!,ktore z reszta sprawiaja ,ze Farmona tak tylko 1 noga jest na liscie OK,poprawia sie czy nie?:/mieli juz dawno.. |
|
 |
aska05
Mały Veg

|
Wysłany: 2005-06-18, 22:54
|
|
|
| najlepszym produktem poprawiającym stan włosów, z jakim się spotkałam jest Seboradin firmy inter - fragrances. Wprawdzie nie znalazłam go na liście ok, ale przynajmniej teoretycznie jest nietestowany na zwierzętach. A działa naprawdę intensywnie |
|
|
|
 |
cassandra
Wyższy Stan Ducha empatyczna dusza

Pomogła: 1 raz Wiek: 25 Posty: 865 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-06-19, 09:50
|
|
|
oh, ja wlasnie jestem w trakcie wzmacniania ostatecznego moich wlosow przed dreadowaniem. i stosuje plukanki ziolowe do kupienia w kazdym zielarskim sklepiku. plus silica firmy naturell.
a skrzyp mi sie wyhodowal w ogrodku moze go jakos spozytkuje |
|
|
|
 |
parasolnik
Veg nad Vegami

|
Wysłany: 2005-06-19, 12:19
|
|
|
Hm odkad mam dredy [tzn. kolo 2 lat;] zaczelam dbac o swoje wlosy, a zwlaszcza o cebulki;] Podobnie jak rena polecam preparaty RADICAL, bo naprawde poprawiaja kondycje wlosow [chociaz rozwalaja fryzure, ale trzeba wybierac:D] Oprocz tego systematycznie zajadam sie tabletkami ze skrzypu polnego i od czasu do czasu nakladam jakas dziwna maske na cebulki z wege sklepu
Aha... dobre sa rowniez plukanki;) Osobiscie robie plukanke z kory debu, ktora mozna kupic [kore, nie plukanke;)] w wege sklepie;) |
_________________ "Łakniesz krwi? - bądź pchłą."
S.J. Lec |
|
|
|
 |
taffit
VegAdmin Monster

|
Wysłany: 2005-06-21, 23:45
|
|
|
| rena napisał/a: | | (...) odkad mam dready (...) |
| cassandra napisał/a: | | (...) przed dreadowaniem (...) |
| parasolnik napisał/a: | | (...) odkad mam dredy (...) |
tu jak na Jamajce |
_________________ Miło Cię widzieć, Gość! |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

|
Wysłany: 2005-06-28, 16:44
|
|
|
| wciagnelam seboradin. zobaczymy, jak to bedzie.. Dzieki wszystkim. |
|
|
|
 |
hatiffnatka
Natchniony Veg

|
Wysłany: 2005-06-28, 17:44
|
|
|
| A ja swoje koltuny (tzn. dready) myje szamponem organika, czy jakos tak, wie ktos moze, czy wegetarianski? |
|
|
|
 |
sylwia
Veg Do Potęgi "ta zła"

|
Wysłany: 2005-06-28, 19:41
|
|
|
ej, ale ja wlasciwie mialam na mysli wlosy w wersji standard, a nie dready Mialam raz warkoczyki (do pasa),ale tak mi zmasakrowaly wlosy (ktore i tak nigdy rewelacyjne nie byly), ze chyba tego juz nie powtorze.
A ten szampon to nie organics przypadkiem? bo jak tak to nie jest wege. |
|
|
|
 |
hatiffnatka
Natchniony Veg

|
Wysłany: 2005-07-08, 21:51
|
|
|
| nie, nie chodzi mi o oragnics... ale dobrze wiedziec na przyszlosc |
|
|
|
 |
tomek
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2005-07-10, 11:35
|
|
|
| Nie używam żadnych szamponów. Głowę staram się myć codziennie pod prysznicem, a raz na miesiąc wcieram moczyk, czyli najprostszy i najtańszy środek własnej roboty. Polecam wszystkim którzy chcą mieć gęste, zdrowe włosy. A i ekologiczne to jest, no i nie trzeba się zastanawiać czy napis o nietestowaniu na zwierzętach to prawda czy tylko chwyt marketingowy. |
|
|
|
 |
Alispo
Veg Do Potęgi vegan vet :)

Pomogła: 13 razy Wiek: 28 Posty: 3148 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2005-07-10, 11:47
|
|
|
czyli czy myjesz-woda?mydlem?nie wyobrazam sobie,moje wlosy bylyby non-stop tluste..blee..chyba ze masz ich bardzo malo,no to wtedy predzej a moczyk to moze i jako odzywka ale na pewno nie mycie wlasciwie wrecz przeciwnie jak potem wyjsc na ulice? |
|
 |
tomek
Wyższy Stan Ducha

|
Wysłany: 2005-07-15, 12:48
|
|
|
| Alispo, przyznaję włosy mam teraz krótkie, choć na zimę zwykle zapuszczam, bo wtedy cieplej w głowę. Włosy, podobnie jak całe ciało, obmywam wodą z prysznica, a mydło czy jakiekolwiek kosmetyki jedynie od święta. Co do moczyku, to wegetariański nie jest tak bardzo nieprzyjemny, dlatego nie musisz się obawiać jakichś zpachów i śmiało możesz wychodzić z domu. Pozdrawiam cieplutko. |
_________________ "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa" J.Krishnamurti
 |
|
|
|
 |
defu
Veg przez duże V wedżi pedżi

|
Wysłany: 2005-07-18, 12:48
|
|
|
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale chodzi o wcieranie sobie moczu we wlosy? nie chodzi o to ze uwazam ze to odrazajace czy cos tylko nie wiem czy dobrze skumalem. a jezeli zle to wszyscy moga sie smiac |
_________________ = ćwicz to czym by to nie było =
 |
|
|
|
 |
|
|