Pomógł: 16 razy Wiek: 99 Posty: 2523 Skąd: z rury wydechowej
Wysłany: 2015-03-10, 06:58
Jeże to takie małe kłujące stworki. Jednak na drodze przejade świnie, słonia czy konia ale nigdy jeża. Gumy będą się palić, wjade w rów lub pole ale nie po jeżu, są słodziutkie jak malinki
Pomogła: 75 razy Wiek: 30 Posty: 5516 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2015-03-10, 08:59
noo, my raz w drodze na siłkę byliśmy świadkami pewnej sytuacji.. jedzie sobie drogą takie śliczne, niebieskie bmw, za kierownicą łysy, napakowany i wydziarany koleś, obok zgrabna blondynka w szpilkach. Jedzie sobie jedzie, nagle PIIISK! zatrzymuje się aż dym spod kół leci, staje w poprzek drogi, z auta wybiega blondynka, pędzi na środek ulicy, zabiera z niej zwiniętego w kulkę przestraszonego jeżyka i zanosi w krzaki, kawałek od pobocza..
może trochę podkolorowałam, ale mniej więcej tak było
Wysłany: 2015-05-27, 21:24
u nas była spora siedziba jeżów.. w miejscu tym pobudowali orlikowe boiska i halę.
Ostatnio grana była wycinka drzew w innym miejscu - i kolejne chaszcze naturalnego ekosystemu zabudują kostką.. a żyły w najlepsze tam bobry :/
Jeż to dla kota chyba najmniej interesujący ssak naszej fauny. Niedawno w dzień buszował mi jeż po ogródku. Po początkowym zainteresowaniu Gruby (leżąc w na trawie) nawet widząc zbliżającego się do niego jeża za bardzo oczu nie otwierał, nie reagował. Jeż trochę jakby smarkał, sapał ale doczytałem potem, że to u jeży typowe jak się denerwują. Pewnie siedzieliśmy mu na drodze (znaczy ja leżałem w hamaku). A już myślałem że się przeziębił jeż, temu tak smarkał. Dziwny był (znaczy odważny wielce), na pół metra do nas podszedł, nawet zacząłem się bać czy on nie wściekły oO. Zacząłem myśleć, że się z kotem zara zderzą głowami XD, czy na kota mi wejdzie. No ale potem jeż się wycofał.
Poczęstowałem go (jeża) wątróbką, ale odmówił (wcześniej sypnąłem mu suchej karmy kociej , jak go zobaczyłem koło krzaków, skulonego - czy mówiąc uczciwiej Gruby usłyszał go z 10 metrów i mnie do niego przywlókł- ale nie wiem czy to zjadł te kocie chrupki).
_________________ "A Degon noge da"*
*autor tegoż genialnego palindromu pozostaje nieznany
Ostatnio zmieniony przez Degon 2015-10-01, 17:20, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum