|
Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an
|
Wegańskie suplementy B12 |
Autor |
Wiadomość |
Surri
Żona Admina Pizdata

Pomogła: 78 razy Wiek: 34 Posty: 11316 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2016-02-21, 14:53
|
|
|
Tak Was czytam.
chris1986, bada sobie poziom B12. Nie wydaje mi się ignorantem.
@ chris1986, gdybyś miał niedobory łyknąłbyś tabletkę? Nie wiem czemu, ale obstawiam że tak.
Tematu B12 nie należy bagatelizować, to na pewno. |
_________________ Śpieszmy się kochać mężczyzn oni tak szybko tyją!
Połykaj z Surri
 |
|
|
|
 |
Hate
Mentor Pull The Plug

|
|
|
|
 |
arahja
Veg Do Potęgi jestę bucą

Pomogła: 44 razy Posty: 2353 Skąd: brrrr
|
Wysłany: 2016-02-21, 17:00
|
|
|
chris1986, nie popełniłam ani jednego stwierdzenia w stronę twojej osoby, natomiast wiele w stronę tego, co piszesz. Nie zgadzam się na omijanie treści moich postów na rzecz przypisywania mi jakichś stanów emocjonalnych czy celów. I na koniec cytat ze mnie samej, żebyśmy nie zostali w ostatnim poście w tym temacie w kłamstwie:
Dzisiaj o 10.01, drugie zdanie tekstu, który ominąłeś.
Cytat: | Tak, potrzebujemy.
B12 produkują bakterie. |
Mam głęboką nadzieję, że tyle wystarczy i możemy pogrążyć się we wzajemnym ignorowaniu kolejnych postów. |
|
|
|
 |
szynka-szynka
Veg Do Potęgi

Pomogła: 79 razy Wiek: 24 Posty: 2342 Skąd: blabla
|
Wysłany: 2016-08-02, 23:30
|
|
|
Jest tu ktoś, kto bierze nowego Naturella, z dawką 100 ug? |
_________________ ~a Degon dupę da |
|
|
|
 |
Degon
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2016-08-03, 19:28
|
|
|
Ja nawet zamówiłem je kiedyś na Allegro ale oczywiście dostałem dziesiątkę (a nie chciało mi się jakoś wtedy szarpać i wykłócać ze sprzedawcą, zwłaszcza że potem zobaczyłem, iż miał sporo negatywów, znaczy mało ogarnięty jakiś raczej drag diler)
(a aptek unikam - otaczające mnie tam podpaski i tampony przytłaczają XD; ogólnie ten szpitalny klimat - ten zapach) |
_________________ "A Degon noge da"*
*autor tegoż genialnego palindromu pozostaje nieznany |
|
|
|
 |
D.M.
Guru Veg weg liberalny

|
Wysłany: 2016-08-03, 20:18
|
|
|
A czy ten Naturell już wreszcie zaczął gwarantować, że skład tych tabletek jest wegański (a nawet chociażby wegetariański)? Ja dawno kupuję w Vegekoszyku witaminy firmy "Veganicity" i nie zawracam sobie głowy jakimiś innymi. |
|
|
|
 |
krzysztof
Veg Do Potęgi

|
Wysłany: 2016-11-30, 11:57
|
|
|
Kilka nowych na rynku produktów b12 w przystępnej cenie :
Typowo wegańska:
Witamina B12, ALINESS, 100 kapsułek wegańskich, 29,90 zł
http://www.aptekagemini.p...weganskich.html
Cytat: | Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, witamina B12 (metylokobalamina), składniki otoczki: hydroksypropylometyloceluloza (HPMC).
1 kapsułka zawiera: witamina B12 1000mcg (40000%)*. |
Inne lecz pewne składniki - czy są pochodzenia roślinnego - należy pytać producenta, ew. dystrybutora:
MYVITA, witamina B12 100mcg, 250 tabletek
http://www.aptekagemini.p...g-x-250szt.html
Cytat: | Składniki: substancja wypełniając: celuloza i wodorofosforan wapnia, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, witamina B12 (cyjanokobalamina). |
Witamina B12 Lozenges, SWANSON, 100 tabletek
http://www.aptekagemini.p...0-tabletek.html
Cytat: | 1 tabletka dziennie, włożyć pod język i poczekać aż się rozpuści.
Składniki: witamina B12, emulgator: monostearynian sorbitolu, nośnik: mannitol, substancja wypełniająca: mikrokrystaliczna celuloza, substancje przeciwzbrylające: kroskarmeloza sodowa, stearynian magnezu i dwutlenek krzemu, naturalny truskawkowy dodatek smakowy.
1 tabletka zawiera: witamina B12 (cyjanokobalamina) 1000µg (40000%)*, kwas foliowy 4000µg (200%)*1 tabletka zawiera: witamina B12 (cyjanokobalamina) 1000µg (40000%)*, kwas foliowy 4000µg (200%)* |
pzdr. |
Ostatnio zmieniony przez krzysztof 2016-11-30, 11:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kosmetyczna87
świerzak
|
|
|
|
 |
orzechova
Guru Veg żółtodziób

Pomogła: 75 razy Wiek: 30 Posty: 5516 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2019-10-31, 08:51
|
|
|
ma certyfikat Vegan, więc ja ufam, że jest wegańska |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|