Przesunięty przez: taffit 2008-06-09, 18:56 |
Szamanie w Krakowie |
Autor |
Wiadomość |
Bezladna
Mały Veg

|
Wysłany: 2016-06-09, 19:50
|
|
|
Pare lat temu byłąm w Krk w restauracji Wielopole, czy ktoś się orientuje czy dalej tam funkconuje, i czy dalej ma tak dobre wegetariańskie dania? Bo na kaszę jęczmienną z grilowanymi warzywami i sałatą w sosie miętowym, poprawione hamburgerem z kaszy gryczanej bym się wybrała;) |
|
|
|
 |
arahja
Veg Do Potęgi jestę bucą

Pomogła: 44 razy Posty: 2352 Skąd: brrrr
|
Wysłany: 2018-08-16, 08:18
|
|
|
Hej Krakusy, gdzie zjem najbliżej MDA? Glonojad i Green coś tam na rynku, czy jest jeszcze coś w pieszo ogarnialnej odległości? |
|
|
|
 |
D.M.
Guru Veg weg liberalny

|
Wysłany: 2018-08-16, 20:26
|
|
|
Co to jest MDA? Podejrzewam, że nie masz na myśli żadnej z opcji wymienionych tu:
https://pl.wikipedia.org/wiki/MDA
Jeszcze przyszło mi na myśl, że tak można skrócić mnie, jeżeli najpierw wymienić nazwisko, potem imię, a potem patronimik. Ale nie sądzę, by chciałabyś zjeść najbliżej mnie. |
|
|
|
 |
arahja
Veg Do Potęgi jestę bucą

|
Wysłany: 2018-08-17, 06:20
|
|
|
Jak wpiszę "Kraków MDA" do google, to w pierwszym wyniku jest http://rozklady.mda.malopolska.pl/. I kilka kolejnych też wskazuje na krakowski dworzec autobusowy. |
|
|
|
 |
Hate
Mentor Pull The Plug

|
|
|
|
 |
arahja
Veg Do Potęgi jestę bucą

|
Wysłany: 2018-08-17, 11:53
|
|
|
Dzieks, choc mialam nadzieje na jakas pyszna rekomendacje z doswiadczenia, mnie google najblizej pokazalo jakis bar salatkowy w galerii krakowskiej, ale salatki to se moge jesc gdziekolwiek, a polskich wegespecjalow juz nie
W kazdym razie po temacie, nastepna Polska za 5 mcy . |
Ostatnio zmieniony przez arahja 2018-08-17, 11:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
D.M.
Guru Veg weg liberalny

|
Wysłany: 2018-08-17, 21:56
|
|
|
Ale ciekawie, że trudno znaleźć wyjaśnienie, jak dokładnie się rozszyfrowuje MDA. Przypuszczam, że Małopolski Dworzec Autobusowy. Można też przypuścić, że Mały Dworzec Autobusowy, jeżeli założyć, że w Krakowie gdzieś jest lub był jeszcze jakiś duży. |
|
|
|
 |
Surri
Żona Admina Pizdata

Pomogła: 78 razy Wiek: 34 Posty: 11316 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2018-08-21, 15:10
|
|
|
arahja napisał/a: | W kazdym razie po temacie, nastepna Polska za 5 mcy . |
To się spóźniłam ze złotymi radami :P |
_________________ Śpieszmy się kochać mężczyzn oni tak szybko tyją!
Połykaj z Surri
 |
|
|
|
 |
arahja
Veg Do Potęgi jestę bucą

|
Wysłany: 2018-08-22, 13:31
|
|
|
Byłam w tej Wesołej i nie urwało mi ...ska. Na pytanie, czy lunch jest wegański, dziewczę długo się zastanawiało, po czym potwierdziło. Jedzonko było spoko, choć trochę jakby bano się przypraw, a dodatkowych do stołu nie dostałam. Chciałam zamówić kawę po obiedzie, ale przez 20 minut siedzenia z odłożonym pustym talerzem nikt z obsługi się nie pojawił :P. Zamówiłam przy barze, gdzie z czterech osób wszystkie cztery postanowiły ignorować moją obecność, może losowali zapałki pod blatem? W międzyczasie talerz magicznie zniknął z mojego stołu, dostałam numerek, wróciłam na swoje miejsce i czekałam kolenych 15 minut. Przypomniałam się pani przechodzącej obok, że to espresso nie mogło trwać tak długo, więc sprawdziła i okazało się, że zgubili moje zamówienie.
No to se poczekałam już na kolejny autobus. Kawa była dobra. |
|
|
|
 |
bulwarka [Usunięty]
|
Wysłany: 2018-11-29, 19:12
|
|
|
ja zdecydowanie rekomenduję [ciach]. Mają lokale na Czystej i Daliworze. Mają najlepszy wegański/wegetariański ramen w Krakowie. A przy tym cena nie zwala z nóg. Ja się totalnie uzależniłam od ich ramenow |
Ostatnio zmieniony przez Hate 2018-11-29, 21:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hate
Mentor Pull The Plug

|
Wysłany: 2018-11-29, 21:17
|
|
|
Kod: | Nie zapomniano o weganach i dzieciach. Jest na przykład spicy char siu ramen w chińskim stylu na bulionie wieprzowo-drobiowym z olejem chilli i pieprzem syuczuańskim (dodatki: peklowana i pieczona karkówka po kantońsku, jajo nitamago, pikle z bambusa, kiełki z fasoli, por, nori) lub bezmięsny summer ramen na bulionie mentsuyu serwowany na zimno (dodatki: inari tofu, jajo nitamago, warzywa i zioła sezonowe, prażona cebula, nori). |
Na bank skorzystamy, tymczasem pani już podziękujemy. |
_________________ Tyle rzeczy do zrobienia. Tylu ludzi do zniszczenia.
https://smialezdjeciapatrycji.wordpress.com/
I blog na fb:
https://www.facebook.com/...06096063015461/ |
|
|
|
 |
jacektalin
Mały Veg

|
Wysłany: 2018-12-29, 10:48
|