Przesunięty przez: krzysztof 2013-08-02, 09:37 |
Czy to jakiś żart? Czy ludzka głupota? Dieta "wegetaria |
Autor |
Wiadomość |
aponivi
Pilny Veg albo po prostu NIVI.

|
Wysłany: 2013-07-31, 12:32 Czy to jakiś żart? Czy ludzka głupota? Dieta "wegetaria
|
|
|
ZAPRASZAM DO SPRAWDZENIA.
Wielki nagłówek DIETA DLA WEGETARIAN. Dalej: trochę info o tym, że wegetarianizm staje się popularny, trochę info odnośnie odżywania i na końcu: przykładowy jadłospis. Zapraszam do przeglądnięcia jakże wegetariańskiego jadłospisu ;>
Zastanawiam się czy to niesmaczny żart, czy ludzka głupota/nieuwaga... |
_________________ http://www.youtube.com/nivienne22
 |
|
|
|
 |
marti
Łamacz Klawiatur

Pomogła: 4 razy Wiek: 28 Posty: 286 Skąd: Wro
|
Wysłany: 2013-07-31, 12:47
|
|
|
Bo niektózy uważają, ze ryby to nie mięso. A może dorsz to nie ryba? I znowu mity o żółtku jaja... ciekawe jak z merytorycznością reszty strony... choć w sumie mnie to nie ciekawi |
_________________ "Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego, że są nieme dla jego tepej percepcji"
http://mini-transformacja.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Degon
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2013-07-31, 12:47
|
|
|
chuda wędlina (50 g):
filet z dorsza (200 g):
 |
|
|
|
 |
aponivi
Pilny Veg albo po prostu NIVI.

|
Wysłany: 2013-07-31, 13:05
|
|
|
Degon napisał/a: | chuda wędlina (50 g):
Obrazek
filet z dorsza (200 g):
Obrazek |
Dobre, dobre... Szczególnie filet z dorsza mi się podoba Ale wątpię, żeby autor artykułu miał na myśli coś takiego |
_________________ http://www.youtube.com/nivienne22
 |
|
|
|
 |
Surri
Żona Admina Pizdata

Pomogła: 78 razy Wiek: 34 Posty: 11316 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-07-31, 14:26
|
|
|
To może warto do nich skrobnąć? |
_________________ Śpieszmy się kochać mężczyzn oni tak szybko tyją!
Połykaj z Surri
 |
|
|
|
 |
krzysztof
Veg Do Potęgi

|
|
|
|
 |
marcin285
Mały Veg

|
Wysłany: 2013-10-31, 16:45
|
|
|
Nie wiem co o tym myśleć. Faktycznie niektórzy uważają, że ryby to nie mięso ale so z tą wędliną ? trochę nie halo |
_________________ Można śmiało stwierdzić, że BIK, czyli Biuro Informacji Kredytowej, nie przylega do ciała takich prac, jakie zajmują odpowiednią opinię o dłużnikach, bezrobotnych, etc. Z ostatniego powodu pożyczka bez BIK i KRD są godne uwagi. |
|
|
|
 |
wilson [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-08-19, 12:13
|
|
|
Zawsze mnie dziwiło podejście, że ryby to nie mięso... Jeśli się nie je mięsa, żeby nie męczyć zwierząt, to dlaczego ryb ma mieć gorzej? |
|
|
|
 |
D.M.
Guru Veg weg liberalny

|
Wysłany: 2014-08-19, 22:49
|
|
|
wilson napisał/a: | Jeśli się nie je mięsa, żeby nie męczyć zwierząt, to dlaczego ryb ma mieć gorzej? |
Bo świadomość ryb jest znacznie niższa, niż ssaków i ptaków. Ale prawdziwi wegetarianie naprawdę ryb również nie jedzą. |
|
|
|
 |
wilson [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-08-26, 12:48
|
|
|
No tak, to chyba prawda ;p Jednak nie dziwię się, że prawdziwi wegetarianie nie jedzą i ryb, bo jednk jest to swego rodzaju faszyzm - segregowanie zwierząt na "mozna zabić" i "nie można zabić" |
|
|
|
 |
Kredqa
Pilny Veg For them.

|
Wysłany: 2015-05-03, 19:59
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak "prawdziwy wegetarianin". Wegetarianin, to wegetarianin. Ryby, to mięso. Wegetarianie nie jedzą ryb! Koniec kropka |
|
|
|
 |
Degon
Veg przez duże V

|
Wysłany: 2015-05-03, 20:20
|
|
|
No, ryb nie mogą jeść wegetarianie bo „Ryby, to mięso”.
Ale takie gąbki to już mogą jeść. Bo gąbki to nie mięso. Gąbki – typ prymitywnych , BEZTKANKOWYCH (a wiec nie zawierają mięsa/tkanki mięśniowej) zwierząt.
Nic, co wiki zalicza do mięsa gąbki nie posiadają:
„Mięso – mięśnie szkieletowe uznane za zdatne do spożycia wraz z przylegającymi tkankami: łączną, kostną i tłuszczową oraz takie narządy wewnętrzne, jak: wątroba, nerki, żołądek, ozór, mózg, płuca itp.” |
Ostatnio zmieniony przez Degon 2015-05-03, 20:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
psychoactive
Veg Niebanalny

|
Wysłany: 2016-11-06, 16:29
|
|
|
To ja będę wegetarianinem oszukańczym na razie, bo nie wiem, jak se dietę ustalić.
W sumie to możnaby chyba się zastanawiać, co bardziej jest mięsem - ryby - czy może to platikowe żarcie z maca, kfc i kebaby. Te ostatnie akurat bardzo lubię :< |
|
|
|
 |
|