Veg - Wegetarianizm / Weganizm Strona Główna Veg - Wegetarianizm / Weganizm
Forum dla Weg(etari)an

RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
zamrazanie vs. pasteryzowanie ?
Autor Wiadomość
Bartek L. 
Veg Dojrzały


Wiek: 41
Posty: 61
Skąd: Kongsberg, Norwegia
Wysłany: 2013-10-02, 16:24   zamrazanie vs. pasteryzowanie ?

No wlasnie , jak w temacie. Obrodzila mi aronia. Co powoduje mniejsze ubytki witamin ?
Pyt. dodatkowe: Czy przemrozona (ostatnio bylo kilka przymrozkow) jarzebine mozna jesc na surowo?
 
 
krzysztof
Veg Do Potęgi


Pomógł: 54 razy
Posty: 2871
Wysłany: 2013-10-03, 11:03   

Cześć :sloneczko:

O wiele lepsze jest mrożenie ( trzeba tylko pamiętać aby przy rozmrażaniu jakichokolwiek produktów nie doszło do wycieku soku np.: przypadkowego rozlania )
zerknij tutaj druga część postu , jest o stratach
http://www.forumveg.pl/vi...caea2750e#98182
Dla jarzębiny przemrożenie a później suszenie ( można też bardzo krótko blanszować )
szerzej :
http://www.forumveg.pl/viewtopic.php?t=2968#81049

:bye:
Ostatnio zmieniony przez krzysztof 2013-10-03, 11:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - anime