_________________ Im mniej cię co dzień, miodzie -
Tym mi smakujesz słodziej:
I słońcem i księżycem,
Rozkoszą nienasyceń,
Szczodrością moich dni
- Dziękuję ci.
Alternatywa – cudna sprawa- można zaprzeczyć wszystkiemu; bierzesz zwykła, nudną rzecz, jak medycynę, naukę, czy edukację i tworzysz alternatywę, gdzie wszystko jest odwrotnie; normalna medycyna opiera się na badaniach, alternatywna na zgadywankach, przeczuciach i wewnętrznym głosie. To takie duchowe...
_________________ Jaki miły i mądry facet
naprawdę mądry
nie z tych przemądrzałych
obieżyświat
co to z niejednego pieca chleb jadł
wyrozumiały i uprzejmy
cała anatomia jego twarzy
zdradzała lekki wysiłek
ust:
by mądrzej i grzeczniej do mnie mówić
oczu:
by uważniej i uprzejmiej mnie słuchać
taaaak...
naprawdę nie mogłem nie napluć mu w mordę.
Alternatywa – cudna sprawa- można zaprzeczyć wszystkiemu; bierzesz zwykła, nudną rzecz, jak medycynę, naukę, czy edukację i tworzysz alternatywę, gdzie wszystko jest odwrotnie; normalna medycyna opiera się na badaniach, alternatywna na zgadywankach, przeczuciach i wewnętrznym głosie. To takie duchowe...
gorylica uratowała dziecko któr wpadło na wybieg. zaniosła je do swojego opiekuna. dziecko wyzdrowiało po 4 dniach w szpitalu. fakt, iż była przyzwyczajona do oddawania własnego dziecka personelowi do badań.
Panopea abrupta - gatunek małży żyjący na wybrzeżu Pacyfiku. To nietuzinkowo wyglądające zwierzę większość życia spędza zakopane w piasku. Jest to gatunek niezwykle płodny - samica potrafi wyprodukować nawet 5 miliardów jajeczek w ciągu życia. A potrafi egzystować nawet 160 lat.
Sacculina - to gatunek skorupiaków zamieszkujący głównie płytkie, przybrzeżne wody. Bywa też, że zwierzęta te odbywają długie wędrówki przyczepione do skóry żółwi lub rekinów.
No i mój faworyt, jaki to gatunek - nie wiem.
Zdjęcia pochodzą z serwisu "Ulubieńcy" Wirtualnej Polski. Więcej zdjęć na:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum